Amint arról beszámoltunk, Pécs új városvezetése nemrég kiradírozta azt a szégyenfoltot, amelyet a Páva Zsolt és a Fidesz-KDNP által fémjelzett korábbi pécsi városvezetés ejtett a baranyai megyeszékhely becsületén, amikor “Soros-kampányközpontnak” bélyegezte a pécsi Emberség Erejével Alapítványt. Ismert, hogy ennek a szándékosan kifacsart, elferdített igazságnak az alapjá az képezte, hogy az Emberség Erejével a Soros György által alapított Nyílt Társadalmak Alapítványtól több éves programra, az Erősödő Civil Közösségek (ECK) finanszírozására nyert el támogatást. Amely pedig a régióban működő civil közösségek progranjaira ítél meg pályázati úton támogatást.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár az előző két programjuk kapcsán is beszámoltunk arról, hogy mennyi pénzt osztottak ki. Most a harmadik pályázatukról is beszámoltak.

Mint írták pénteki sajtóközleményükben, az Erősödő Civil Közösségek támogatási program harmadik ciklusában 64 dél-dunántúli civil közösség támogatásáról döntött a bírálóbizottság, mintegy 101 millió 750 ezer forint értékben.

„A pályázatok közül 38 az Erősítő, 26 az Indító kategóriában valósul meg, a pályázók 19 százaléka informális csoportként nyújtott be támogatási kérelmet. A támogatási összeg 50%-a baranyai, 22%-a somogyi, 15%-a tolnai, 13%-a pedig több megyét érintően oszlik el.”

Az ECK2020 programra a benyújtási határidőig 209 érvényes pályázatot kapott a szervezet a somogyi, tolnai és baranyai civil közösségektől. A beérkezett támogatási igény több mint négyszeresen múlta felül az Erősödő Civil Közösségek program éves keretét.

Bővebb információ és a támogatottak listája a program honlapján érhető el.

KategóriákMETÁL