Pénteken este, az ATV egyik műsorában jelentette be azt a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Gréczy Zsolt, hogy december 31-i hatállyal lemond parlamenti mandátumáról. Gréczy nem mindennapi szexuális botrányba keveredett, amit részben tagad, de mint mondta, a DK-nak nem akar ártani.

A cikk a hirdetés után folytatódikGréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció színeiben jutott be a magyat parlamentbe, de a 2018 tavaszán kezdődött új ciklus számára december 31-i hatállyal véget ér. Gréczy pénteken este az ATV egyik műsorában jelentette be azt a kamerák előtt, hogy a szexbotránya miatt lemond a képviselőségről, mert nem akarja, hogy az ő személyes ügy ártson a DK-nak. A műsorban elmondta azt is, hogy pénteken délután tájékoztatta Gyurcsány Ferenc pártelnököt is a döntéséről. Miután Gréczy Zsolt a mandátumát listáról szerezte, nem kell új választást kiírni, a képviselői helyéről, annak betöltéséről a DK elnöksége dönt.

Gréczy Zsolt az elmúlt napokban többször is úgy nyilatkozott, hogy részben ő is áldozata a szexbotránynak, mert a vele szemben megfogalmazott vádak egy része nem igaz.

Mint ismert, Gréczyt többen is azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatta őket, félreérthetetlen üzeneteket küldött, sőt fotókat is saját magáról, például a Mi Hazánk Mozgalom egyik tagjának. Később pedig pornográf fényképek is kikerültek az internetre, amelyeken Gréczy pucéran látható, amint nemi szervét mutogatja. Állítólag ezekből is küldött el olyan hölygeknek, akikkel intim kapcsolatba akart kerülni.

Gréczy Zsolt azt mondta, hogy a mai fejével már nem készítene ilyen fényképeket, azt viszont nem erősítette meg, hogy a “megismert” fotókat, vagy hasonlókat ő elküldött-e bárkinek is, mint mondta, erre már nem tud és nem is akar visszaemlékezni.

Frissítés, szombat 00.10 – Gyurcsány: “Nem ítélkezünk szerelem dolgában”

Gyurcsány Ferenc a jog és a politika igazságáról posztolt a Gréczy-ügy kapcsán. Mint Facebook-oldalán fogalmazott a DK elnöke, Gréczy Zsolt “hülyeséget csinált, magánéleti hülyeséget”. A volt miniszterelnök azt is írta, hogy “Zsolt az eddig megismert állításokkal ellentétben nem zaklatott senkit. Szerelmi kapcsolatai meg nem tartoznak ránk. Nem ítélkezünk szerelem dolgában. Ellenfeleink megtették”.

KategóriákMETÁL