A Terrorelhárítási Központ kommandósai jelentek meg hétfőn reggel Komló egyik utcájában, mert az egyik bárban egy idős tulajdonos riasztófegyverrel fenyegetőzött és túszokat is ejtett.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem sokan fogdtak volna arra hétfőn reggel Komló Szilvás nevű városrészében, hogy komoly sérülés nélkül mindenki megúsza a Laguna nevű bárban zajló eseményeket.

A hely tulajdonosa (a család a saját házának egy részéből alakították ki a helyet) ugyanis rátámadt a saját családjára. Lapunk értesülései szerint elsősorban a fiára próbált meg rálőni, vagy legalábbis ő lehetett a fő célpont, de a lányát és a feleségét is fenyegette egy riasztópisztollyal. Nem hivatalos értesülésünk szerint – amit a rendőrségi közlemény is megerősített – az akció szerencsére nem sikerült. Vagyis senki sem sérült meg, mert az elkövető végül nem sütötte el a “fegyvert”. Mindemellett az egységben tartózkodó vendégeket is “túszul ejtette”, a pisztollyal hadonászva nem engedte ki az embereket az utcára.

Szabad Pécs olvasói fotó

A kommandósok azonban viszonylag hamar, egy cselt bedobva fogták el az idős, 73 éves elkövetőt. Lapunk úgy tudja, hogy szerelőruhát húztak, úgy mentek be, előadva azt, hogy ellenőrizni akarnak éppen valamit, ehelyett persze lefegyverezték a “túszejtőt”.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre hétfőn reggel kilenc óra előtt azzal, hogy „az édesapja egy pisztollyal fenyegeti őt és édesanyját egy komlói vendéglátóhelyen. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével a helyszínen elfogták a 73 éves férfit. Az eset során személyi sérülés nem történt, az elkövető túszokat nem ejtett. Az elsődleges rendőri megállapítások szerint a férfinál lévő eszköz egy riasztópisztoly volt. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, vele szemben az intézkedések folyamatban vannak.”

Olvasói fotó

A Szabad Pécs úgy értesült, hogy az idős férfi már tegnap este is fenyegetőzött. Az elmúlt évben pedig már egy alkalommal állítólag késsel rátámadt a fiára, aki most is az akciójának a fő célpontja lehetett.

KategóriákPOP