A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség etikai és fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy egy évre eltiltja a pécsi Burján Csabát a versenyzéstől. Csúnyát írt Kínáról, miközben a repülőtéren várakozott.

A cikk a hirdetés után folytatódikA MOKSZ egy közleményt is kiadott, amiben leírják, hogy megállapították, hogy Burján Csaba a közösségi médiában, az egyik saját oldalán, tavaly decemberben kitett bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el,

ezért „a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta”.

Vélemény: A MOKSZ döntését nem kell, és nem is szabad elvben és hivatalosan sem más szövetségekéhez igazítania, például az úszószövetségéhez sem. Akár jól, akár rosszul döntött az a saját ügyében. Illetve egy, szintén fiatal pécsi sportoló tehetség, szintén távol-keleti ügyében. Csak a maguk szabályait, lelkiismeretüket, és az adott ügyet kell ismerniük a döntéshez, és ez alapján meghozniuk a saját ítéletüket. Ugyanakkor, egészen biztosan mindenki más fejében is, e sorok írójában is összevetőedik a két ügy és a két ítélet, és akár a két cselekmény egymáshoz mért súlya is. Alma és körte, persze, de az alma és a körte viszonyában a különbségek mellett hasonlóságok is vannak. És a világért sem azért hozom ezt elő, hogy egy már nem csak jogilag, hanem talán lelkileg is lezárt ügyet felhozzak, vagy a másik döntést bíráljam, és sem az egyik, sem a másik tettet sem minősítem. Egyben ugyanis biztos vagyok: hogy mindketten ezerszer megbánták már, amit tettek. Két fontos különbséget találtam csupán a két sportoló és a két ügy közt, azon túl, persze, hogy az egyik dokumentálva volt a világhálón, tudtuk, hogy mi történt, mit tett az érintett sportoló. Szóval azon túlmenően az egyik különbség egy nem elhanyagolható személyes szál, a korcsolyacsapat több tagját és egyik edzőjét érinti. A másik különbség pedig az, hogy idén ugyan lesz éppen egy olimpia, de csak nyári. A télit majd két év múlva rendezik.

via 444

KategóriákPOP