Hogyan lehet felülemelkedni egy minket ért sérelmen és igazán jóra fordítani azt, ami rossz, sőt gonosz volt? Miért érdemes akár a hatalommal is szembe menni, ha igazunk van? Erre tökéletes példa a pécsi Emberség Erejével Alapítvány új díja, az Emberség-díj, amelyet az őket Pécsről szinte kiátkozó pécsi fideszes városvezetéstől elnyert sérelemdíjból alapítottak.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécs korábbi, fideszes városvezetése egy példátlan megbélyegző határozatot fogadott el a pécsi Emberség Erejével Alapítvány ellen. A szervezet perre ment: és Pécsnek emiatt 250 ezer forint sérelemdíjat kellett fizetniük. A pécsi Emberség Erejével Alapítványnál pedig úgy döntöttek, hogy ebből a pénzből, és még hozzá is téve egy kicsit, díjat alapítanak, az Emberség-díjat.

Erről már írtunk egyébként ITT olvashatják el cikkünket.

A jelölés már elkezdődött, sőt, már majdnem száz, 99 jelölés érkezett is. Ők összesen 28 jelöltet neveztek meg eddig, ebből 7 közösség, 21 pedig magánszemély.

A díjra, több kategóriában lehet nevezni, és még várják is a nevezéseket. A kategóriagyőztesek 100-100 ezer forintot kapnak.

Az esemény és a díj fővédnöke Köles Ferenc és Veiszer Alinda lesz.

Az Emberség-díjjal a szervezet olyan embereket és szervezeteket szeretne díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

Jelölni Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemélyt, itt működő informális közösséget, és bejegyzett civil szervezetet is lehet.

A jelölt nem lehet politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség.

Jelölni még ezen a héten, szombatig, 2020. február 29-ig lehet, az Emberség Erejével weboldalán keresztül. A jelölést indokolni is kell.

A jelöltek közül az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma választ ki 5-5 jelöltet kategóriánként.

Őket a Szabad Pécsen nyilvánosan is bemutatjuk majd. 

Közülük az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, a díj védnökei és partnerei szavazatai alapján választják ki a díjazottakat.

Az Emberség-díjat 2020. március 21-én, az alapítvány születésnapján adják át, díjátadó est keretében.

Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.

KategóriákPOP