Minősített csalás miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség. A férfi úgy tett, mintha segítséget nyújtana egy idős hölgynek, közben azonban becsapta, és kárt okozott neki.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz eset Pécsett, még 2019 júniusában történt. A férfi is és az idős, 80 éves hölgy is egy pécsi mobilszolgáltató üzlet előtt várakozott, többedmagukkal. Az üzlet nyitására vártak, többen is zúgoldódtak, mert az üzletnek már ki kellett volna nyitnia.

A későbbi sértett, az idős nő hangosan közölte, hogy ő csak azért várakozik, hogy az sms-szolgáltatását beállítsa. A vádlott is meghallotta ezt, és rögtön szóba elegyedett a sértettel. Az idős aszony segítséget kért a férfitól, aki azt állította, be tudja állítani a telefont, a hölgy így azonnal át is adta a vádlottnak a mobiltelefonját.

A férfi azonban kihasználta, hogy a sértett nem ért a készülékhez, és a hölgy telefonjáról, a nő számlájáról 15 ezer forinttal feltöltötte a saját mobilszámlája egyenlegét. A vádlott aztán később visszaadta a telefont, és azt közölte a sértettel, hogy mégsem tud neki segíteni.

A hölgy ekkor még nem észlelte, hogy a vádlott becsapta és kárt okozott neki, ezt később, a sértett rokonai vették észre. 

Az ügyben közvetítői eljárásra került sor, ahol a vádlott a sértett kárát megtérítette, azonban a bűncselekmény súlyossága folytán a férfival szemben vádemelésre került sor, melynek során a büntetés korlátlan enyhítésére van lehetőség.

A férfi cselekménye a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas a vádhatóság szerint.

Címkék:
KategóriákPOP