Kb. 50 órájuk maradt még mindazoknak, akik eddig még nem jelöltek senkit a civil kurázsit ünneplő első Emberség-díjra. A régiós, gyakorlatilag dél-dunántúli díjat a pécsi Emberség Erejével Alapítvány a nekik megítélt sérelemdíj felhasználásával alapította. Szombatig lehet nevezni (online) jó embereket, bátor és tevékeny csoportokat és civil szervezeteket, tehát, ha van ötletük, ne késlekedjenek!

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péternek, Páva Zsoltnak és a Fidesznek, illetve sokkal pontosabban a fénysebességgel a teljes irracionalitás felé húzó kormányzati politikai kommunikációnak köszönhető, hogy egy már most is, az első átadása előtt is nagyon fontosnak tűnő díjat alapíthattak Pécsett, ráadásul az egész régiónak. Na és persze a bíróságnak, amely a pécsi Emberség Erejévelnek adott igazat és ítélt meg 250 ezer forintos sérelemdíjat is mindazért a kommunikációs viharért Pécsett, amit el kellett viselniük csak azért, mert egy, Soros György által alapított nemzetközi alapítványnál lettek befutók egy rendkívüli pályázati kiíráson. És amelynek köszönhetően nagyon sok pénzt tudtak egy csomó régi és jól működő, a mindennapokban nagyon fontos dolgokat, ügyeket vivő civileknek a Dél-Dunántúlon.

Írtunk már a pécsi Emberség Erejével Alapítvány új díjáról, az Emberség-díjról, amelyet a nekik megítélt 250 ezer forintos sérelemdíj felhasználásával alapítottak meg (a számlát a pécsi önkormányzatnak kellett kifizetnie, hiszen az alperes az Emberség Erejével Alapítvány elleni nyilatkozat elfogadása miatt a pécsi önkormányzat volt.)

Mint megírtuk, az Emberség-díj fővédnökének Veiszer Alinda újságírót, televíziós szerkesztő és műsorvezetőt, valamint Köles Ferenc színművészt kérték fel, akik vállalták a felkérést.

A Szabad Pécs a Pécsi Nemzeti Színház művészét kérdezte arról, mit gondol az Emberség-díjról és miért vállalta el a fővédnöki szerepet.

„Munkámból kifolyólag kivételes jelentőséggel bírnak számomra a szavak. Rengeteg szót használok, felhasználok, esetenként elhasználok. Újakat tanulok, egyeseket néha elfelejtek. A színpadon és az életben kimondott szavaink ereje napjainkban sajnos egyre fogy és ürül” – fogalmazott Köles Ferenc.

Majd azt mondta, hogy

“az „emberség erejével” szókapcsolattal most mégis egy olyan új „tétel” kerül be a szótáramba, ami mögé szívesen állok fel. Aminek jelentésében régóta hiszek. Aminek tartalmával szívesen azonosulok”.

Az Emberség-díjjal olyan embereket és szervezeteket kívánnak díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, vagyis a munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

Jelölni Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemélyt, itt működő informális közösséget, és bejegyzett civil szervezetet is lehet.

FONTOS: a jelölt nem lehet politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség.

Jelölni szombatig, 2020. február 29-ig lehet, az Emberség Erejével weboldalán keresztül. A jelölést indokolni is kell.

Az Emberség-díjat 2020. március 21-én, az alapítvány születésnapján adják át, díjátadó est keretében.

Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.

KategóriákPOP