Nem hétköznapi autós “bulit” rendezett valaki Pécs belvárosában csütörtökre virradóra. Pécs egyik szimbólumánál, a valamikori középkori városfal északnyugati részén álló, a 16. százaban emelt bástyánál csak úgy repülhettek a többek közt az autók “megállítására” szolgáló kis csiszolt díszkőoszlopok, amikor egy autós valamilyen manőversorozattal többet is kidöntött.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsütörtök reggeli állapotot mutató olvasói fotót kaptunk a pécsi Barbakánról, azzal a felkiáltással, hogy nem semmi buli lehetett. Olvasónk azt hallotta, hogy egy autós döntött ki több kis kőoszlopot is a hat éve felújított – tavaly pedig a hidat rekonstruálták a Barbakánnál – középkori bástyánál.

Szabad Pécs olvasói fotó

A barbár pusztítás – úgy tűnik, négy kőoszlop sem állította meg az autót – tegnap este már jelezve volt szalaggal és az úthibát szokásosan jelző oszlopokkal – ezt már saját, a helyszínen készített fotóink mutatják (a kiemelt fotó és az alábbi kép).

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Azt még nem tudni, hogy mikorra lehet meg a helyreállítás, illetve, hogy az elkövetőt elkapják-e, avagy, ha kitisztul az elméje, jelentkezik-e ő maga.

Címkék:
KategóriákPOP