Segítene legyőzni a koronavírust? – ez a címe annak a keddi PTE által kiküldött sajtóközleménynek, amelyben az egyetem azt írja, hogy jó szívvel fogadnak most adományokat, ha valaki a koronavírus-járvány elleni védekezést szeretné segíteni ilyen módon. A PTE Alapítvány számára várják a felajánlásokat. Sőt, tárgyi és szolgáltatás formájában felkínált adományokat is tudnak fogadni.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár a közelmúltban is több adomány és felajánlás érkezett a Pécsi Tudományegyetemre (PTE) a koronavírus miatti veszélyhelyzet miatt. Ezeket köszönik az intézmény dolgozói.

Mint írják, a Pécsi Tudományegyetem komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a koronavírus-fertőzéssel segítsen megküzdeni. Közismert tényként említik, hogy a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumában a vírust magát kutatják, ezzel téve fontos lépéseket a lehetséges terápia irányába is. Kiemelték, hogy Magyarországon először a PTE-n sikerült a COVID-19 genomját feltérképezni. A felgyorsított kutatások azonban anyag- és forrásigényesek.

A sajtóközleményben leírják, hogy a PTE Klinikai Központja a kór megfékezésének érdekében létrehozott egy Koronavírus Ellátó Központot, amely kifejezetten a potenciálisan COVID-19  fertőzött betegek diagnosztikáját és kezelését biztosítja.

Mindezen munkák peremfeltételeinek biztosítása is kiemelten fontos, amely miatt a PTE Kancellária munkatársai is a megszokottnál jóval több terhet vállalnak.

A Pécsi Tudományegyetem működését finanszírozza a magyar állam, ugyanakkor

„a nem mindennapi körülményekre tekintettel az intézmény jó szívvel fogadja az adományokat”.

Azt írják, hogy anyagi segítséget a PTE Alapítvány számára utalt összegek jelenthetnek. Bárki akár az adójának 1%-ának felajánlásával, vagy akár a konkrétabb és gyorsabb, célzottan az alapítvány számlaszámlájára szóló pénzügyi utalással is segíthetnek. Utóbbi kapcsán azt is meg lehet jelölni, hogy célzottan a koronavírus-ellátással kapcsolatos igények finanszírozásához használják fel. Maga az összeg akár egy, az otthoni munkavégzés vagy a korlátozott kijárás miatt elhalasztott kávé ára is lehet.

Tárgyi és szolgáltatás formájában felkínált adományokat is tud fogadni a PTE közhasznú alapítványa.

A Pécsi Tudományegyetem nem hagyhatja, és nem is hagyja cserben a régió polgárait.

További információ a PTE Facebook-oldalán, vagy az egyetem honlapján, avagy az adomany.koronavirus@pte.hu e-mail címen kapható, illetve kérhető.

KategóriákPOP