Az ÖPE Facebook-oldalán jelent meg egy poszt erről. Hirtelen végig sem tudjuk gondolni, mi mindent jelent ez.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Kővári János vezette Összefogás Pécsért Egyesület két képviselővel van jelen 2014 óta a pécsi közgyűlésben. Formálisan végig úgy politizáltak, mintha ellenzékben lennének, nem voltak tagjai a Fidesz-KDNP vezette koalíciónak, időnként kritizálták az önkormányzat működését, bár a városvezetés személyes felelősségét nem nagyon vetették fel ilyen alkalmakkor. Kővárival és az ÖPÉ-vel kapcsolatban a közgyűlés ülésein, a sajtóban és egyéb fórumokon is rendre elhangzott, hogy valójában együttműködnek a Fidesszel, ebben a cikkben hosszabban is írtunk róluk. A lefideszesezést és a kollaboráció vádját többnyire visszutasították.

Mint megírtuk, az ÖPE politikusai már néhány hónappal a Fidesszel való választási szövetség bejelentése előtt úgy kezdtek el beszélni a nyilvánosság előtt, mintha a városvezetést képviselnék. Aztán jött a közös listáról szóló bejelentés és Kővári visszalépése a polgármesterjelöltségtől Vári Attila javára, most pedig egy poszt a szervezet Facebook-oldalán arról, hogy Kővári János és az ÖPE közvetlenül részt vett a város vezetésében.

Hogy akkor ez azt jelenti-e, hogy őket is felelősség terheli mondjuk a korábbi sokmilliárdos hiányért, a beígért, de sehol sem lévő beruházásokért, a Páva-éra botrányaiért, arról egyelőre nem találtunk információt az oldalukon.

Feltételezzük, hogy még kilenc ok követi majd az elsőt.

Hogy miért most, a ciklus legvégén, a Fidesszel kötött választási szövetség bejelentése után öntött tiszta vizet a pohárba az ÖPE, azt csak találgatni lehet. Nekem úgy tűnik, magyarázkodás jellege van ennek a önleleplezésnek: talán az eddigi szimpatizánsok között nem aratott osztatlan sikert a Fidesszel való hivatalos összebútorozás.

FRISSÍTÉS Július 19. 10.00: Megjelent a második OK is az ÖPE Facebook-oldalán. A posztban a Szabad Pécset is megemlítik (sőt, betagelték, köszönjük!). “Kissé” módosították az üzenetet, hangsúlyozva, hogy a 2010 és 2014 közötti időszakról beszélnek, amikor az ÖPE és a Fidesz tényleg kéz a kézben volt a közgyűlésben. Szerintük a “független” Szabad Pécs “egybitesen” értelmezte az előző posztot, hiszen TUDNUNK KELLETT VOLNA, hogy ők az előző ciklusra gondolnak, és nem arra, aminek éppen az ötödik (5) évében, sőt, annak is a végén vagyunk.

KategóriákPOP