Magánszemély kategóriában Zeller Judit, a TASZ szakértője, míg civil közösség kategóriában a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyar tanári munkaközössége kapta az Emberség Erejével Alapítvány díját.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A díjra bárki jelölhet a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolja, a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.

A vészhelyzetre való tekintettel az ünnepélyes díjátadó elmaradt, szombaton este a Facebookon jelentették be a győzteseket:

Zeller Judit 2016 óta a Társaság a Szabadságjogokért magánszféra-projektjének szakértőjeként foglalkozik egészségügyi jogi, betegjogi problémák gyakorlati megoldásával, egyetemi oktatóként pedig ezek elméleti hátterével. Betegjogi tájékoztatók és jogtudatosító anyagok kidolgozása mellett tanít több egészségügyi szakmai képzésen, és részt vesz a nagyközönségnek szóló, egészségügyi jogi témájú rendezvényeken is. Szakmai célkitűzése, hogy legyen egyenlően hozzáférhető, minőségi és az egyén szabad döntését tiszteletben tartó egészségügyi ellátás Magyarországon.

A Pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyar nyelv és irodalom tanári munkaközössége volt az első tantestületi közösség Magyarországon, amely tiltakozott az új NAT ellen. A nagy személyes bátorságra, igazságérzetre és szakmai felelősségtudatra valló kiállást később sokan követték és sokan csatlakoztak hozzá. A Janusos magyarosok példát mutattak a teljes hazai pedagógus-társadalomnak.

A jelöltek egy részével a legutóbbi Szabad Péntekben beszélgettünk, ami itt hallgatható meg:

Az Emberség-díj médiapartnere a Szabad Pécs volt.

KategóriákPOP