A Danubius Hotels vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében rendelt el a pécsi Palatinus Hotelben üzemszünetet. A szállodalánc minden más magyarországi szállodájában is szünetel jelenleg a vendégfogadás.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hírt maga a szálloda, a Danubius Hotel Palatinus jelentette be a mai napon a Facebook-oldalán.

Arról a szállodáról van szó, amelyet, mint azt a Szabad Pécs megírta, Tiborcz István egyik pécsi barátja, volt iskolatársa vett meg nemrég.

Sőt, akkori cikkünk frissítésében azt is megírtuk, hogy az egykori Nádor szálló és az az alatt húzódó, de a Palatinus Hotellel közvetlen összeköttetésben lévő mélygarázs is az értékesített ingatlancsomag része lehetett.

Mindez a tervezett beruházások és azok idejéhez viszonyítva nem túl sokkal azt követően történt, hogy előtte (2017-ben) a vállalkozó cége megvásárolta a Palatinus szomszédságában lévő Aranyhajó Fogadót is, illetve a volt Dóm Éttermet, majd annak az épületegyüttesnek szinte az összes tagját.

Ahol egyébként – azaz a már rég bezárt Hotel Aranyhajó Fogadónál – a felújítási munkálatok már meg is kezdődtek az elmúlt hetekben. Az Aranyhajót már nem lehetett gazdaságilag kifizetődően működtetni, az épület állaga és korszerűtlensége miatt még a fellendülés éveiben sem, ezért volt évek óta bezárva.

Az Aranyhajó Fogadó már fel van állványozva, elkezdődött a felújítás – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

A tudomásunk szerint egy óriásdarut is felvonultattak volna a Király utca eleji, azaz Pécs történelmi belvárosának is a legközpontibb részén álló ingatlannál. Úgy tudjuk, a vállalkozó erre adott megbízást, és az építők eredeti tervei szerint is ez történt volna, sőt akár hosszú hónapokon keresztül is ott állomásozott és dolgozott volna a daru.

(Természetesen itt még arról az időszakról beszélünk, amikor még a vírusjárvány talán Kínában sem robbant ki.)

Ugyanakkor ezt,. az akkor nem kis problémának tűnő ügyet tárgyalásos úton sikerült rendeznie az új pécsi városvezetésnek.

Azt sem tagadjuk el, hogy információink szerint mindez, a daruról való megállapodás a pécsi és az országos sajtóban (sokszor általunk is) leginkább csak Tiborcz István barátjaként emlegetett dr. Czéh-Tóth Márk, az ingatlant megszerző Hotel Nick Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének és az építőknek a konstruktív közreműködésével és maximális rugalmasságával volt csak lehetséges, és az építési tervek átgondolásával.

Visszatérve a pécsi Danubius Palatinus Hotelre: lapunk úgy tudja, hogy dr. Czéh-Tóth Márk ugyan már korábban megszerezte a Palatinust, nem véletlenül jelentették be az eladást hivatlosan is, de a teljes átadás-átvételm egy viszonylagosan hosszabb időt vett volna még igénybe, hosszú hónapokig is eltartott volna még. Így ezt a mostani döntést sem ő, nem az új tualjdonos hozta meg, hanam, mint azt írja is a közlemény, a Danubius vezetősége. Lapunk információi szerint azért is, mert – ahogyan sok más pécsi hotel és fogadó esetében – a Palatinus esetében is szinte azonnali teljes üres házat okozott a vírusjárvány magyarországi begyűrűzése. Ugyanakkor nem csak Pécsről döntöttek.

Mint azt a Palatinus Facebook-oldalán írják ugyanis, “a jelenlegi világméretű járványügyi helyzetre reagálva a Danubius Hotels vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében szállodánkban üzemszünetet rendelt el. A szállodalánc minden magyarországi szállodájában a vendégfogadás jelenleg szünetel”.

A szálloda újranyitásának időpontjáról a későbbiekben tájékoztatják ügyfeleiket, illetve a korábbi és leendő szállóvendégeiket.

Nyilvánvaló, és írják is, hogy mindez majd akkor lesz, ha a globális helyzet lényegesen javuló tendenciát mutat és a nemzetközi utazási tilalmak is feloldódnak.

KategóriákMETÁL