2168 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 idős krónikus beteg, írja a kormányzati tájékoztatási honlap szerda reggel.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A hivatalos, pillanatnyi halálozási mutató így 10,37 százalékos.

825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

Baranyában ismét egy fővel nőtt a fertőzöttek száma: jelenleg hivatalosan 35 fertőzött van a megyében. Budapesten van a hivatalos adatok szerint minden második fertőzött, a fővárosban 1113 fertőzött személyt tartanak nyilván.

A világban mindeközben 2,5 millió fölé emelkedett az igazolt, hivatalosan is új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 177 ezernél is magasabb már, mindeközben gyógyultnak majdnem 682 ezer embert nyilvánítottak.

KategóriákMETÁL