Sajtóközleményt juttatott el a Szabad Pécshez is hétfőn este a Momentum Mozgalom a hétfő esti autós-dudálós tüntetés után történtek miatt. Mint ismert lehet már, tüntetőket igazoltattak a rendőrök, ami a politikai párt, illetve Szél Bernadett és Hadházy Ákos szerint “egy normálisan működő demokráciában elképzelhetetlen”.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint az olvasóink előtt is ismert lehet, immáron második alkalommal szervezett autós-dudálós tüntetést Budapestre, a Lánchíd budai hídőjénél (az alagútnál) lévő Clark Ádám térre a Momentum Mozgalom, illetve az LMP két korábbi politikusa, a független országgyűlési képviselőként dolgozó Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

Csakhogy ma este “indokolatlan hangjelzés elkövetése” miatt sorra büntették a rendőrök a tüntetőket – írja a 444.hu. Aki esetleg nem tudná, a azért ezt a helyszínt választották, mert a Budai várban lévő egykori Karmelita kolostor, az új miniszterelnöki rezidencia a Lánchíd feletti részen található – Vagyis a cél az volt, hogy fenn, a várban Orbán Viktor is hallja, hogy mennyien tiltakoznak a kormány intézkedései ellen.

Fotó forrása: Indavideo.hu – Index-videó

A demonstrációt azért rendezték meg, mert Kásler Miklós emberi erőfforás miniszter 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítás rendelt el a koronavírus-járvány miatt.

A Momentum által kiküldött, de Szél Bernadett és Hadházy Ákos által is aláírt sajtóközlemény az alábbi:

„A véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet!

A mai napon a Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum által hirdetett dudálós eseményen olyan dolog történt, amely egy normálisan működő demokráciában elképzelhetetlen. A Clark Ádám téren békésen közlekedő, politikai nemtetszésüket dudálva kifejező tömeget sorra kezdték igazoltatni a rendőrök, majd pedig több autós – köztük Szél Bernadett – ellen szabálysértési eljárást indítottak “indokolatlan hangjelzés elkövetése” miatt. 

A Momentum, Szél és Hadházy szerint a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, a békésen dudálás – a forgalom akadályozása nélkül – pedig egyértelműen ennek minősül. Csak azért, mert Orbán Viktornak nem tetszik, hogy az emberek látják, hogy valóban mit is csinál, vagy éppen mit nem csinál “járvány elleni védekezés” címén, és ennek hangot is adnak, nem akadályozhatja meg őket alkotmányos jogaikban, még járvány idején sem!

Mindenki mellett kiállunk, aki ma az eseményen részt vett és aki ellen a szabad véleménynyilvánítás miatt szabálysértési eljárást indítottak! Azoknak, akiknek emiatt bíróság elé kell állniuk, minden szükséges jogi támogatást biztosítani fogunk. Az ezzel kapcsolatos bejelentéseket a hello@momentum.hu e-mail címen várjuk. 

Orbán Viktor minden eszközt bevet, hogy elhallgattasson minket. Nem hagyjuk magunkat, és folytatjuk a tiltakozást! Nem rettenünk meg semmifajta eljárástól, és továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a magyarokért!

Üdvözlettel,

Szél Bernadett

Hadházy Ákos

Momentum Mozgalom”

Az igazoltatásról az Index is készített videót.

Videón, ahogy a rendőrök megbüntették a tüntetőket a dudálás miatt

VIDEÓ – Hadházy Ákosék a múlt hetihez hasonlóan tüntetést tartottak a Clark Ádám téren dudálva, ezzel Orbán Viktornak üzentek. A rendőrség megbüntette ő…

KategóriákMETÁL