1834 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 16 krónikus beteg szombaton reggelre a hivatalos adatok szerint. Jelenleg ez alapján 9,3 %-os a pillanatnyi halálozási mutató, de önmagában is döbbenetes szám minden érdemleges összehasonlításban a 172 elhunyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztatási honlap szombaton reggel.

Elhunyt újabb 16 krónikus beteg. Az elmúlt 24 órában meghalt fertőzöttek közt van egy 42 éves nő is, akinek több azonosított krónikus betegsége volt, rajta kívül mindannyian idősek voltak. Ezzel 172 főre emelkedett az elhunytak száma. Ami egyben azt is jelenti, hogy 9,3 %-os a halálozási mutató jelenleg a hivatalos adatok szerint. Mindeközben 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytainak száma.

Megírtuk korábban, hogy Magyarországon kiemelkedően magas a halálozási ráta mind a környező országokhoz viszonyítva, mind a hasonló mennyiségő regisztrált fertőzöttet azonosító országokhoz, mind a hasonló számú halálos áldozatnál “tartó” országokhoz viszonyítva. Aminek egyik oka az lehet egészen biztosan, hogy alacsony az elvégzett tesztek száma.

231 fő távozott gyógyultan távoztak a kórházból. Vagyis szerencsére ez az adat is nőtt, habár, kétségtelen, nem olyan mértékkel, mint egyszer, amikor azt is mondhattuk, hogy arra, vagyis a gyógyultak számának nagymértékű emelkedésére még nem volt olyan nagy szükség a többi adat szempontjából.

829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Baranyában nem változott a hivatalos adatok szerint a halálozási mutató.

KategóriákMETÁL