Tavaly júliusban írtunk arról, hogy az országosan is ismert szigetvári Persona Non Grata együttes egyik tagjánál, Balog Tamásnál súlyos betegséget diagnosztizáltak nemrég. A zenész és családja megsegítésére országos összefogás indult barátok, zenészek, művészek részvételével. Az együttes ma délelőtt közölte a hírt, hogy Balog Tamás (48) elhunyt.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kedves barátunk és zenésztársunk, Balog Tamás hosszú, fájdalmas küzdelem után ma reggel örökre megpihent. Mindenkinek hálásan köszönjük, aki bármilyen módon segítette Tamást a betegség leküzdésében. Sajnos a széleskörű és megható összefogás is kevésnek bizonyult” – közölte a gyászhírt hivatalos Facebook-oldalán csütörtökön délelőtt a szigetvári Persona Non Grata együttes.

Tavalyi cikkünkben azt írtuk, hogy az akkor 47 éves Balog Tamás családja ráadásul nincs is, már akkor sem volt könnyű anyagi helyzetben, miközben a dobosra kezelések vártak, ezért kezdeményeztek összefogást az együttes tagjai.

Az összefogás eredményeként szinte pillanatok alatt tizenöt magyar zenekar küldött egy-egy dalt egy – a “Barátok Balogért” című MP3-albumhoz, a lemez „másik oldala” pedig egy PNG best of-válogatást tartalmazott. A kiadványhoz a zenekar régi barátja, Gróf Balázs készített borítót. Később pedig további művészek is csatlakoztak az összefogáshoz.

Sajnos a zenésznek a betegséggel való küzdelme máig tartott.

KategóriákGyász