Történelmi körözési felhívás jelent meg a magyar rendőrség hivatalos oldalán néhány nappal ezelőtt. És most a történelmi-jelzőt ne csak úgy tessenek érteni, ahogy általában ilyen hírek kapcsán szokás (például, hogy ritka, vagy első alkalommal történő ügy/dolog stb.), hanem TÉNYLEG történelmi. Merthogy azt sejtjük, hogy olyan valakit próbálnak kézre keríteni, akinek a világhírű torinói lepelen látható lenyomatra emlékeztető “profilképe” van. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



A szóban forgó körözöttet Askari Jalalnak hívják, 40 éves, Teheránban született iráni állampolgár, és magánokirat-hamisítást követett el a gyanú szerint.

Ez eddig ugye csak kicsit lenne különleges. A kormány elmúlt években, sok milliárdos, közpénzből finanszírozott kampányaival megtámogatott kommunikációja szép eredményeképpen persze lennének, akik ok, különleges, de lapozzunk helyett bősz migránsozásba kezdenének.

A felhívásra úgy bukkantunk, hogy a legfrissebb körözöttek listáját tekintettük át. És akkor, bevalljuk, olyan jött szembe, amire nem számítottunk.

Az elfogatóparancsot a főváros XIII. kerületének rendőrkapitánysága adta ki május 6-án.

Aki Askari Jalalt felismeri, a következő e-mail címre írhat:

kir.13rk.dl@budapest.police.hu

Nem tudjuk azonban, hogy lesz-e olyan, aki a profilkép alapján valóban érdemi információval tud a rendőrség számára szolgálni.

A körözés linkje EZEN az oldalon érhető el, de mutatjuk a fotót nagyban is. A jobb hatás kedvéért érdemes kicsit távolabbról nézni és elmerengeni közben.

A szó szoros értelmében, sőt többszörösen történelmi körözés mögött akár “tréfa” is lehet.

Persze mi reméljük, hogy komoly, mert tréfának durva lenne.

Mint láthatják, vagy a rendőrségi adatfeltöltő szórakozott, vagy valami fura technikai hiba történt, avagy ha mégsem, akkor lehet, hogy azt a férfit keresik, akinek az arcmása szolgált a világhírű torinói lepel lenyomatának mintájául.

A legfurább magyarázat nyilván az lenne, hogy magát Jézus Krisztust keresik.

FRISSÍTÉS – szombat 9.00

Lecserélték a profilképet Askari Jalal körözési adatlapján szombaton reggelre. Így már a fenti linken sem a „torinói leples” „arckép” látható. Hanem ez az alábbi.

Mondjuk a (szerintünk) lehetséges magyarázatokat. Jó fej rendőr a hunyó, akit megihletett a teheráni születésű szökésben lévő gyanúsított, főleg, mert nem állt róla rendelkezésre profilkép. Így hát igyekezett olyat találni (netán szerkeszteni), ami azért közelített a szerinte tökéleteshez. Most azonban, hogy ez kiderült, egy geek feljebbvaló (aki nem humorban erős) hozott egy utasítást, lepecsételte, és az végre lett hajtva. A másik lehetőség ugyanez, csak csoportos elkövetéssel. A harmadik lehetséges eset, hogy talán technikai hiba történt az első alkalommal – vagy, mert ne zárjuk ki ezt sem: éppenhogy a második alkalommal, és a torinói fickó még visszakerül később. A negyedik, és persze, nekünk ez a kedvencünk, hogy Askari Jalal még sokkal különösebb figura annál is, akinek/aminek tegnap tűnt: reptilian, a Szíriusz A-ról érkezett alakváltó idegen lény. Ha így van, akkkor viszont nem irigyeljük azt a rendőrt, akinek őt kell elfognia, nem lesz könnyű dolga.

KategóriákPOP