Az első képet még tegnap este, a rablás napján közölte a rendőrség, az újabbat szerdán este tették ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fél éven belül elkövetett, ráadásul ugyanazt a bankfiókot érő második pécsi bankrablás elkövetőjéről beszélünk. Avagy a legutóbbi két rablás elkövetőjéről, ezt jelenleg még nem tudjuk, csak azt, hogy a korábbi leírás alapján két különböző rablóról lehet szó. Ismert ugyanis, hogy a tavaly novemberi eset elkövetőjét még nem fogták el a rendőrök.

A második, mint megírtuk, kedden délután történt, s a múlt novemberihez hasonlóan szintén a Budai vámnál lévő Takarékbankban.

A rendőrség most több fotót is közölt a férfiról, aki a rablást elkövette. A tegnapi felvételhez képest kifejezetten jó minőségű felvételeket mutattak, amelyek egyikén a rabló fegyverrel a kezében áll.

A mostani rendőrségi közlemény szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2020. május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.

A férfiról a biztonsági kamera felvételt készített.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

KategóriákPOP