Péterffy Attila ismét online fogadóórát tart. Immáron kéthetente szerdán válaszol a pécsi polgármesteri irodából a pécsiek kérdéseire.

A cikk a hirdetés után folytatódikA még jelenleg is tartó pécsi városinfó egyik kérdéscsokra arra vonatkozott, hogy változik-e a jövőben Pécsett a bölcsődei és óvódai ügyelet, illetve a történtek után idén nyáron is lesz-e a kisgyermek intézményekben szünet.

Utóbbira a polgármester azt mondta, hogy a COVID-járvány miatt, amikor üresek voltak az épületek, kihasználva ezt a helyzetet, elvégezték azokat a szükséges felújítási munkákat, amelyeket nyáron szoktak. Ezeket a munkákat tehát előrehozták.

Így, ha a kérdés arra vonatkozott, hogy igény esetén nyitva lehetnek-e az intézménye – fogalmazott a polgármester –, akkor a válasz az, hogy igen. Ennek amiatt nem lesz akadálya Péterffy szerint tehát, ami miatt részben be szokták zárni nyárra az ingatlanokat. Vagyis, ha jelzik a szülők, hogy van arra igény, hogy legyenek nyitva, akkor ezt meg fogják fontolni, de nem látja akadályát.

Ahogyan a mostani, aktuális helyzet kapcsán is a szülői igények alapján döntenek vagy módosítanak mind a bölcsődék, mind az óvodák tekintetében.

A pécsi bölcsődékben eddig nem volt ügyelet, hétfőtől azonban, éppen a szülői igények és jelzések miatt, már lesznek ügyeletes, kis létszámú csoportok.

Az óvodáknál nem lesz ekkora változás a mostani állapothoz képest, hiszen az óvodákban már van ügyelet. Ami nem azt jelenti, hogy minden egyes önkormányzati fenntartású óvoda nyitva tartana, de azt mindenképpen, hogy a város minden részén vannak nyitva tartó óvodák, ügyeleti csoportokkal. Itt az igények alapján az ügyeleti csoportok számát tudják majd a következő lépésben bővíteni.

KategóriákMETÁL