Inkább focistának készült és nem írónak, de személyes története mégis erre a pályára terelte. A Szabad Péntekben ezúttal Kiss Tibor Noéval díjakról, kritikáról, írásról és a pécsi pride-ról is beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA teljes adás itt hallgatható meg:

Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja – Kiss Tibor Noé: A regényeim szereplői eddig is karanténban éltek – 22:48

Kiss Tibor Noé inkább focistának készült és nem írónak, de személyes története mégis erre a pályára terelte. Egyetemi éveit Pécsen töltötte, majd visszatért szülővárosába, Budapestre, de 2009 végén visszaköltözött és azóta is itt él. Ebben az időszakban jelent meg az Inkognitó című regénye, így nem csoda, hogy pécsi íróként vonult be a köztudatba.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

Egyetemi éveit Pécsen töltötte, majd visszatért szülővárosába, Budapestre, de 2009 végén visszaköltözött és azóta is itt él. Ebben az időszakban jelent meg az Inkognitó című regénye, így nem csoda, hogy pécsi íróként vonult be a köztudatba. Évekig az Irodalmi Diszkó című programsorozatot is szervezte, ennek is köszönhető, hogy a kortárs magyar irodalom szinte minden képviselője megfordult a városban. Második regényét, ami Aludnod kellene címen jelent meg, az Inkognitóhoz hasonlóan jól fogadta a közönség és a kritika is. A harmadik regényének megjelenését a koronavírus miatt elhalasztották. Az évek során több szakmai irodalmi elismerésben is részesült, legutóbb, néhány hete pedig Hazai Attila Irodalmi Díjat ítélték neki.

KategóriákPODCAST