Havasréti József nyitott szemináriuma, ami az államszocializmus és a popzene viszonyát taglalja, nagyon is rezonál a mai viszonyokra.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz íróval, kritikussal, a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék docensével azonban nem csak a Zenélő Egyetem (ZEN) keretein belül október 8-án és 9-én látogatható a Kismagyar popzene – Popzene a politikatörténeti változások tükrében az 50-es évektől a rendszerváltásig címet viselő előadásairól beszélgettem. Egy másik érdekes téma is előkerült, mivel Havasréti József néhány évvel ezelőtt megjelent első regényének egyik motívumát a Magyarországon, az 1950-es években pszichoaktív szerekkel végzett kísérletek adták. Erről nemrég például a Qubiten jelent meg egy hosszabb írás. De, ha már a sajtónál tartunk, akkor a kritikustól azt is megkérdeztem, hogy mi a baj a mai magyar sajtónyelvvel.

A támogatottaknak is rossz, ha a politika rátelepszik a popzenére – Havasréti Józseffel beszélgettünk

Havasréti József nyitott szemináriuma, ami az államszocializmus és popzene viszonyát taglalja, nagyon is rezonál a mai viszonyokra. Az íróval, kritikussal, a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék docensével azonban nem csak a Zenélő Egyetem (ZEN) keretein belül október 8-án és 9-én látogatható a Kismagyar popzene – Popzene a politikatörténeti változások tükrében az 50-es évektől a rendszerváltásig címet viselő előadásairól beszélgettem.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés


A beszélgetésben említett Spionsről (ellenkultúráról, punkokról) nemrég a Partizán adott ki egy videót:

KategóriákPODCAST