Továbbra sem került rendőrkézre a keddi pécsi bankrablás elkövetője. Nem hivatalos információnk szerint a rendőrség nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy esetleg nem is férfi, hanem egy nő lehet a tettes.

A cikk a hirdetés után folytatódikKerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot azzal, hogy megtudjuk, vannak-e friss fejleményei a keddi pécsi bankrablásnak. Mint megírtuk, kedd délután ugyanazt a takarékfiókot rabolták ki, amelyiket majdnem napra pontosan fél évvel korábban: a Budai vámnál lévő Takarékbankot.

Az előző bankrablásnak sem került még rendőrkézre az elkövetője (ebben a cikkben meséltünk róla), és egyelőre a mostani tettest sem fogták el. Elviekben a leírás alapján két külön elkövetőről beszélünk, egy középkorú sántítóról (vagy sánítást színlelőről) és egy harmincas éveiben járó szemüvegesről (vagy ál-szemüveget viselőről).

A második rablásról és második rablóról készültek biztonsági kamerafelvételek, sőt az első kép kiadása után több és jobb (vagy javított) minőségű fotókat is nyilvánosságra hoztak.

A képek megjelenése után több olvasónk is azt mondta, hogy szerinte nem férfi az elkövető valójában, ahogyan az a híradásokban megjelent, hanem nő. Többen ezt a rabló “sima arcbőre” és a szemöldöke alapján írták.

Szerettünk volna erről is információt kapni, de egyelőre az eddig kiadott közleményeken túl más hivatalos információt nem ad ki a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel.

Lapunk azonban nem hivatalosan, rendőrségi forrásbnól arról értesült, hogy a nyomozók teljesen azt sem zárják ki, hogy a két elkövető ugyanaz a személy lenne, sőt azt sem, hogy a második rablás elkövetője valójában nő lenne.

Meglátjuk, mindenesetre, ha így van, akkor kiváló “színészi” képességekkel rendelkező hölgy rabolt.

Ahhoz persze, hogy “megláthassuk”, az kell, hogy a rendőrség elfogja az elkövetőt.

KategóriákPOP