Az illegális migrációról készült rendőrségi jelentésekből összeállított, heti-bontású grafikon (elnyújtott) V-betűt mintáz. Amelynek az aljára került a COVID-19-járvány magyarországi (első) hulláma.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár utaltunk arra egy cikkünkben nemrég, amikor elmúlt (csökkent) a magyarországi járványveszély, hogy ismét egyre másra olvassuk a “migránsokról” szóló rendőrségi híreket, és hogy ez a Police.hu oldalon közölt grafokonon is látszik.

Az elmúlt hetekben, napokban egyre több szó esik a járvány esetleges újabb magyarországi hullámáról, ugyanakkor ezzel párhuzamosan, ebben az időszakban nem változott semmi a már idézett cikkben felvázolt tendenciához és elméletünkhöz képest.

Amint az várható volt, a Magyarországot elérő “illegális migráció” gyakorlatilag majdhogynem beállt a március 16-a előtti hetet megelőző időszak adataira. Merthogy akkor, amikortól a COVID-járvány miatt át kellett állniuk az iskoláknak online oktatásra, hirtelen a nullához kezdett közelíteni a menekültek és bevándorlók (és szállítóik) lefüleléséről szóló rendőrségi hírek aránya – és ez az időszak a hazai járványveszély idejére korlátozódott.

Mivel nyilván fejből kevesen vágják rá a garfikont látva, hogy a 13. vagy a 15. hét az éppen mikor is van, leírjuk, hogy a mér említett csökkenés, a 12. hét idén a március 16-ával kezdődő hétre esett, míg a 20. hét a május 11-e hétfővel kezdődő volt, azaz a komolyabb emelkedés kezdete a május 18-31. közti két hétben következett be.

Müller Cecília arról, hogy most már lecsengőben van a járvány Magyarországon, a május 29-i, pénteki COVID-infón beszélt, és ebben az időszakban kezdték azt is kommunikálni kormányzati szereplők, hogy megszüntethetik a járványveszély miatt elrendelt magyarországi veszélyhelyzetet is, amint az késsőbb, június közepén valóban meg is történt.

KategóriákPOP