Nyilvánosságra szerette volna hozni azt Csorbai Ferenc, hogy miért is mentette fel Kovács Mirellát, de a hosszú évek óta Mohácson az önkormányzat törvényességének őreként dolgozó jegyző ehhez nem járult hozzá – írta Facebook-oldalán Csorbai Ferenc, Mohács ügyvivő polgármestere. A munkakört az aljegyző veszi át haladéktalanul.

A cikk a hirdetés után folytatódikA titoktartási kötelezettség alóli felmentő engedélyt megkérte, de a menesztett jegyző a hozzájárulását nem adta ahhoz, hogy nyilvánosságra kerüljön róla az indoklás, írta Facebook-oldalán Csorbai.

„A mai napon Mohács Város Jegyzője köztisztviselői jogviszonyát, méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntettem. A munkaköre aljegyzőnek történő haladéktalan átadásáról intézkedtem. A jegyzői tisztség betöltésére pályázatot írunk ki. Az adatvédelmi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a jegyző asszony engedélye nélkül a felmentés indokairól tájékoztatást adjak. A jegyző asszony titoktartási kötelezettség alól felmentő engedélyét megkértem, aki a hozzájárulását nem adta meg. A jegyző asszony személyiségi jogait a törvény védi. Engedélye nélkül részletesebb tájékoztatást adni nem tudok. Mohács Város Polgármestereként részünkről hozzájárulok, hogy amennyiben a jegyző asszony meggondolná magát, a felmentése tartalmát közzé tegye, vagy amennyiben erre engedélyt ad, azt a város közzéteszi.

Mint megírtuk, Mohácson a fideszes többségű képviselő-testület nem kívánt együtt dolgozni Csorbai Ferenccel, és a választás, majd a COVID-miatti vészhelyzet utáni első adanmdó alkalommal inkább feloszlatta a teljes testületet, ahol pedig a kormánypártnak szavazati többsége van. minthogy megpróbáljon a jövőben is együtt dolgozni az MSZP-s polgármesterrel.

Nem hagyták annyiban Mohácson: feloszlatta magát a képviselő-testület – Új választás lesz

Címkék:
KategóriákPOP