A tavalyi évben dinamikusan nőtt Pécs legnagyobb iparvállalata, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A nagyvállalatnál a foglalkoztatottak száma 2017-ben több, mint 20 százalékkal emelkedett, míg a munkatársak bére átlagosan a tavalyi 10 százalékos emelés után idén újabb 11 százalékkal nő, olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. A pécsi cég mindezen felül az idei évben tovább fog bővülni.

A cikk a hirdetés után folytatódikBaranya megye legnagyobb gépipari vállalkozása sikeres esztendőn van túl, termékei minden kontinensen keresettek. A világpiacon megnövekedett vásárlói igényeket a német anyavállalat a csúcsminőségű berendezéseket készítő pécsi gyárban, magyar munkavállalók szakértelmének segítségével tudja kielégíteni.

A Hauni Hungaria Baranya megye 3. legnagyobb árbevétellel rendelkező cége, jelenleg több mint 1250 főt foglalkoztat, a tavalyi létszámnövekedés pedig meghaladta a 20 százalékot. A helyi gazdaságban évek óta stabil szerepet betöltő vállalat évek óta Pécs legnagyobb adófizetője. Az idei évre további bővülést tervez a cégvezetés: legalább száz új ember, elsősorban fémipari és villamosipari tapasztalatokkal rendelkező szakember felvételével számolnak.

Annak érdekében, hogy a Hauni Hungaria továbbra is a legvonzóbb munkahely maradjon a régióban, a vállalkozás kiemelkedő figyelmet fordít a munkavállalóira, írják. A vállalat a tavalyi, átlagosan 10 százalékos béremelés után az idei évben újabb, 11 százalékot meghaladó emelésben egyezett meg a szakszervezettel. Ezen felül a Hauni Hungaria folyamatos szakmai kihívásokat és fejlődési lehetőséget kínál munkavállalóinak amellett, hogy világszínvonalú műszaki berendezések gyártásában működhetnek közre.

A vállalat más téren is törekszik a megfelelő körülmények biztosítására. 14 különféle sportszakosztály működik a cégen belül, a labdarúgástól a túrázásig. Évente többször rendeznek közös programokat, és törzsgárda programot is működtetnek, szakmai és nyelvi továbbképzéseket biztosítanak, és egyes munkakörökben részmunkaidős vagy otthoni munkavégzéssel elvégezhető foglalkoztatást is biztosítanak. Az új munkavállalók beilleszkedését 90 napon keresztül pártfogó segíti új munkakörnyezetében.

KategóriákPOP