A Szabad Pécs írta meg a MÁV-ra hivatkozva, hogy vasárnap délután kisiklott egy tehervonat Dúzsnál, a “pécsi vonalon”, ezért jelentős késésekre kell számítani a vasúóti személyforgalomban az érintett viszonylatokon, így például a Pécs-Budapest vonalon. Amelynek egy szakaszán még ma is vonatpótló autóbuszokat kellett a MÁV-nak forgalomba állítania, értesült lapunk egy olvasónktól.

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítés: Vizet nem oszt a MÁV, mert nem az ő feladatuk

Egy érintett utas ismerőse is a vonaton (és pótlóbuszon) van. Megkérdezte telefonon a MÁV-ot, hogy osztanak-e vizet az utasoknak.

Mutatjuk, mit írt ki a Facebook-ra arról, hogy milyen választ kapott a MÁV terlefonos ügyfélszolgálatán (az érintett személyes adatait kitakartuk). Természetesen mi is megkeressük az állami vasúttársaságot, hogy megtudjuk, ebben az esetben mi a protokoll.

Korábban írtuk

Egy olyan hölgynek a rokona, rendszeres olvasónk kereste meg a Szabad Pécset, aki egyrészt olvasta azt a tegnapi cikkünket, amelyben megírtuk, hogy Dúzsnál kisiklott egy tehervonat, másrészt akinek közeli rokona tegnap és ma is vasúttal utazott Pécs és Budapest között. Mint írta, emiatt ő is, és esetleg még mások is hasonló helyzetben két nap alatt kétszer is “élvezik” a MÁV fantasztikus szolgáltatását. Azt írta, Pincehelytől Dombóvárig kell pótlóbuszokkal utazniuk a Pécs-Budapest közt vonatozóknak. Az utasok bő fél órája még nem kaptak a vonaton tájékoztatást arról, hogy mi történt (az ismerős legalábbis nem kapott.)

Mindenesetre nagyjából akkor a MÁV oldalára a tegnapi vonatbaleset többedik frissítésében megjelent, hogy valóban vonatpótló buszokat kell mág mindig közlekedtetniük. Azt írták, hogy

a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között közlekednek a pótlóbuszok. Az InterCity vonatok helyett Pincehely és Dombóvár állomások között közlekednek a pótlóbuszok a Tettye IC-től (Ic817-es) és Dráva IC-től (812-es számú) kezdődően.

Ez pedig nyilvánvalóan a menetidő jelentős növekedését eredményezi.

Fotó: MÁV Inform Facebook
Címkék:
KategóriákPOP