Már holnap sem lesz tanítás a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban. Mindezt szerdán este jelentette be az intézmény a hivatalos Facebook-oldalon. A Szabad Pécs úgy tudja, igazolt COVID-fertőzések miatt rendelték el a szünetet. FRISSÍTVE: megerősítette a tankerület, hogy koronavírusfertőzés miatt rendelték el a szünetet.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sőt, az iskola Facebook-bejegyzése szerint hétfőtől digitális tanrendre állnak át. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a napokban volt egy olyan lakodalom a Duna-parti városban, ahol a kétszázfős násznép közt volt koronavírusos. Nem hivatalos információ ugyan, de egy megbízható forrásunk szerint a mohácsi gimnáziumban is ezért rendelték el a rendkívüli tanítási szünetet csütörtökre és péntekre. Úgy tudjuk, a tantestület egyik tagjánál igazolták a fertőzést. (Csütörtök 9.50 – Más forrásaink szerint valóban volt egy nagyobb esküvő Mohácson nemrég, ahol találtak koronavírus-fertőzöttet, de a gimnáziumi fertőzésnek ahhoz nincs köze.)

Frissítés 22.45 – Karantént rendelhettek el az összes pedagógus részére

A Szabad Pécs információi szerint az a pedagógus, akiről kiderült, hogy koronavírusos, azt megelőzően részt vett egy olyan értekezleten, amelyen a tanári kar összes tagja részt vett, ezért mindenkit, azaz a teljes tantestület, sőt az intézmény karbantartó és műszakis kollégái részére is 2 hetes hatósági házi karantént rendeltek el.

Frissítés csütörtök 9.15 – A tankerület egyelőre nem válaszol

Megkerestük csütörtökön délelőtt kilenc órakor (ekkor kezdődik a hivatalos ügyfélfogadás) telefonon a Mohácsi Tankerületi Központot, hogy Käszné Lebő Zsuzsanna tankerületi igazgatóval beszéljünk, de egyelőre nem állt a rendelkezésünkre. Későbbre ígértek a nevében tájékoztatást. Arról érdeklődtünk ezért e-mailen, hogy megtudjuk, pontosan és hivatalosan is, hogy mi történt, elkezdődött-e már a dolgozók tesztelése, vannak-e már részeredményei a tesztelésnek, és hogy lehetségesnek tartják-e azt, hogy akár két héten belül folytatódhat újra a hagyományos rendszerű oktatás, ha a tanári kar és a dolgozók többségének lesz két negatív koronavírus-tesztje.

Frissítés 11.55 – Megerősítette a tankerület, hogy koronavírus-fertőzés miatt rendelték el a szünetet

Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója csütörtökön délelőtt válaszolt a megkeresésünkre.

Azt írta: „A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium egyik pedagógusánál a COVID teszt szeptember 2-án pozitív lett. Az érintett pedagógus múlt hét pénteken részt vett egy alkalmazotti oktatáson, majd nevelőtestületi értekezleten, ahol az intézmény teljes állománya ott volt (29 pedagógus, 10 technikai dolgozó) . A járványügyi megelőző intézkedéseket a résztvevők maradéktalanul betartották. Az oktatáson, értekezleten résztvevők hatósági házi karanténba kerültek. Az intézményben kétnapos rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal. Tantermen kívüli, digitális munkarendet az Operatív Törzs rendelhet el, az EMMI erre vonatkozó javaslatát előkészítette.  A teszteléssel kapcsolatban a járványügyi hatóság tud további felvilágosítást adni.”

Frissítés 12.30

A Szabad Pécs megkereste a Baranya Megyei Kormányhivatal sajtóreferensét, hogy megtudjuk, elkezdődött-e már az iskola dolgozóinak a tesztelése, vannak-e már eredmények. Valóban elrendelték-e a házi karantént a teljes testületnek, és hogy van-e arra esély, hogy ha a két hétnél hamarabb kiderül a tanárok és a dolgozók többségéről, hogy nem fertőzöttek (két negatív PCR-teszteredmény után például), akkor visszamehetnek-e vajon dolgozni.

KategóriákMETÁL