Egészen elképesztő buszos történetet osztott meg egy ismerős a Facebookon. Egy hölgy ismerőséről írt, aki konfliktusba került egy pécsi buszsofőrrel hétfőn a nő állítása szerint. Sőt, fizikai atrocitás lett az eset vége. Megkerestük a pécsi városházát is. A buszos cég vizsgálja a történteket.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egy ötvenes, jól szituált hölgy tartott hazafelé hétfőn Pécsett, a délutáni csúcsban, fél öt előtt. Nem messze a történelmi belvárostól, a vásárcsarnok közelében azonban olyan történt vele, ami után feljelentést kellett volna tennie, de nem mert.

Így kezdődik egy ismerősöm keddi Facebook-bejegyzése, amit kedden késő este vettem észre. Az idézet, hogy feljelentést kellett volna tennie a hölgynek az ő, ismerősöm véleménye.

Az esetről pedig azért írok, ami most következik.

A hölgy az autójával hazafelé menet megállt egy pillanatra a vásárcsarnok melletti vasedény bolt előtt. Egy ismerősének adott ki valamit a kocsija ablakán.

Ekkor azonban a pályaudvar irányából érkezett egy busz, amelynek sofőrje többször is rádudált a hölgyre – szól a bejegyzés.

A nő nem értette, hogy mi lehet a gond, mert az elmondása szerint a busznak a sávja teljesen üres volt, éppen autó nem tartott erre, nem volt semmi, ami bármiben akadályozhatta volna a busz útját – és a hölgy állítja, az ő kocsija sem.

A nő aztán a csomag leadása után elindult autójával, s amikor a busszal egyvonalba ért, ő is dudált egy rövidet. A buszvezető erre a leírás alapján erőteljes dudálásba kezdett. Ekkor már gyanítható volt, hogy valami miatt nagyon paprikás lehet a pilóta.

A busz és az autó ezt követően egyszerre érkezett az Árkádnál a piroshoz. A hölgy a szeme sarkából látta, hogy a buszsofőr üvölt, majd szinte feltépi a vezetőfülke ajtaját, aztán pedig ki is pattant az utasokkal teli járatból, és üvölteni kezdett.

„Mocskos kurva, te szemét cigány.”

Ezt kiáltotta, majd önmagából kikelve az autóhoz lépett.

A hölgy ekkor letekerte az ablakot, és megkérdezte, hogy mi a problémája. A sofőr azonban az autóba nyúlva arcon vágta a hölgyet, akinek a szemüvege a pedálnál landolt.

Mivel zöld lett a lámpa, a további atrocitás  elkerülése okén a hölgy inkább menekülőre fogta, és a gázra lépett.

Később leírta, hogy mi történt, és elküldte a Tüke Busznak is a történtek (ő szemszögéből való) leírását.

Rendőrségi feljelentést azonban nem tesz, mert fél, hogy megtalálja a sofőr – ezzel zárul a Facebook-poszt.

Az ismerősömmel külön is beszéltem, azt mondta, egy fél órán át próbálta győzködni az ismerősét, hogy tegyen feljelentést, de ő azt válaszolta, hogy a cégnek jelentette az esetet, ennyi tényleg elég volt neki, többet nem akar tenni.

A Szabad Pécs megkereste a pécsi városházát, hogy megtudjuk, eljutott-e már a híre az esetnek akár oda is, s hogy a cégnél megkapták-e a bejelentést – s egyáltalán, hogyan vélekednek az ügyről.

A válasz egyelőre annyi volt, hogy valóban kaptak egy incidensről bejelentést, amelyet természetesen ki fognak vizsgálni, sőt el is indították a folyamatot. Szeretnék meghallgatni a másik felet is, azaz az érintett sofőrt, ő ma, csütörtökön délelőtt mondja el a cég vizsgálata keretében a maga verzióját.

Ha megtudjuk, hogy mivel védekezett, avagy mit mondott a sofőr, illetve hogy a pécsi buszos cégnél milyen döntés születik, arról is beszámolunk természetesen.

Címkék:
KategóriákMETÁL