Merthogy az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön. Éppen ezért nem lesznek olyan szigorú, általános korlátozások, mint amilyenek tavasszal voltak. Az idősotthonokban és a kórházakban viszont látogatási tilalom lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor miniszterelnök minderről a szokásos péntek reggeli interjújában, a Kossuth Rádióban beszélt. És azt is bejelentette, hogy ha egy iskolában megjelenik a járvány, akkor sem zárják be az intézményt. Most nem azt szeretnék, hogy mindenki maradjon otthon, fogalmazott.

Az elmúlt napok fejleményeiből ez egyébként világosan látszott, mindamellett, hogy az is éles bírálatként jelent meg a közéletben, de a közösségi médiában is (=azt beszélik az emberek a sarki fűszeresnél), hogy ahhoz képest, hogy Magyarország felkészülhetett volna a jó ideje belengetett második hullámra, pl. tesztek megfelelő számú biztosításával, a nagy állami-önkormányzati intézmények, iskolák, óvodák védekezést szolgáló felszerelésekkel, eszközökkel való ellátásra, ez láthatóan nem történt meg.

Kérdés persze, van-e ilyenre elegendő pénz és forrás. Például pedagógusok is beszéltek arról, lapunk is kapott ilyen háttérinformációt, hogy nem egyszer akár saját forrásból biztosítják egyes speciális termekben (például számítógépes teremben) a folyamatos fertőtlenítés lehetőségét), mert arra már nincs lehetőség.

Az iskolákba ezentúl kizárólag testhőmérséklet-mérés után lehet majd belépni – ezt egyébként nagyon sok intézmény saját hatáskörben is eldöntötte már korábban.

Ugyanakkor lehetséges, hogy bővíteni fogják azoknak a helyeknek a körét, ahol kötelező lesz maszkot viselni, és azokat, akik ezt a szabályt megsértik, büntetni fogják.

Mindemellett minden önként jelentkező ingyen kap influenza elleni védőoltást, a koronavírus-tesztet pedig hatósági árassá teszik, rövid időn belül.

KategóriákMETÁL