Lopás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a hajléktalan férfi ellen, aki idén tavasszal feltörte a pécsi kórház fertőző osztályának egyik épületét, és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádirat szerint a férfi 2020 tavaszán, a koronajárvány miatt kialakult járványhelyzet idején több éjszakát a PTE KK infektológiai osztályának üres, de lezáratlan részlegén töltött. A férfi jelenlétét senki nem észlelte, arról a kórház dolgozói nem tudtak, írja az ügyészség csütörtök reggeli sajtóközleménye.

Az épületet ekkorra már berendezték az esetleges COVID-19 fertőzéses betegek kezelésére. Orvosi szobákat is kialakítottak, ahol informatikai felszereléseket is elhelyeztek. A vádlott a veszélyhelyzet idején többször megjelent a részlegen, ahonnan laptopokat, asztali számítógépeket lopott el, és azokat értékesítette.

A bűncselekménnyel közel félmillió forint kárt okozott a férfi, aki ellen a Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járásbíróságon.

Címkék:
KategóriákPOP