A Pécsi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki csütörtök hajnalban egy gázriasztófegyverrel rabolt ki egy dohányboltot Pécsett, de két órán belül elfogták.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sajtóközlemény szerint a férfi az arcát egy kendővel eltakarva ment be a dohányboltba, ahol fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, a férfi elmenekült.

Az elkövetőt a rendőrök rövid időn belül elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. 

Mivel a vádhatóság szerint fennáll annak a veszélye, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el, a Pécsi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság rendelje el a fegyveres rabló letartóztatását.

Az ügyészi indítványról a Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája szombaton dönt.

A rendőrség híre szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre csütörtökön hajnali 4 óra körül arról, hogy Pécsett, a Kertvárosban kiraboltak egy dohányboltot. Egy ismeretlen férfi az arcát egy kendővel eltakarva bement a dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, elmenekült.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, majd beazonosították, és a bejelentéstől számított két órán belül a barátja lakásán elfogták a rablással gyanúsítható 21 éves pécsi férfit. Előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott pénzt, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt ruházatot, valamint a gáz- és riasztófegyvert is.

A férfit őrizetbe vették, ellene fegyveresen elkövetett rablás miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.

KategóriákPOP