Nemet nyomott a parlamentben Hoppál Péter arra az ellenzéki, LMP-s, Keresztes László Lóránt által benyújtott javaslatra, amely (lényegében) a pécsi Király utcai volt tiszti kaszinó, a volt FEK épületét az önkormányzatnak vagy az egyetemnek adná. És nem egy Fidesz-közeli alapítványnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikPersze emlékezhetünk arra is, amikor Hoppál Péter azt bizonygatta, hogy semmi baj nincs azzal, ha esetleg a Zsolnay-negyedet és a Kodály Központot is működtető ZSÖK-öt az állam elvenné a pécsi önkormányzattól. Ez szerencsére nem így történt. Habár (és most erős feltételezést és véleményt enged meg magának e cikk írója) korántsem biztos, hogy a ZSÖK megtartásához nem volt szükség háttéralkura, akár egy olyanra is, ami az alábbiakban olvasható.

Most ugyanis egy állami tulajdon átadásáról van szó. Egy olyanról, amelyet már jó ideje szeretne Pécs megszerezni – például a Páva Zsolt vezette önkormányzat is szerette volna ezt az épületet, a volt FEK-et a város tulajdonában látni. Sőt egy ponton úgy volt, hogy előterjesztés és városházi szavazás is lesz a FEK-ről aztán (nyilván valaki Budapesten) mégiscsak behúzták a kéziféket. Kissé kínos is volt az az ügy.

Mint megírtuk azonban, nemrég Semjén Zsolt javaslatára egy Fidesz-közeli alapítvány, a Fidesz elitképzőjének, ellen-CEU-jának is nevezett alapítvány kapná meg az ugyan leromlott állagú, felújítandó, de még így is több száz milliós értékű (és sok szempontból kivételes és a város életéhez valamikor szorosan kötődő) pécsi történelmi belvárosi épületet. Méghozzá gyakorlatilag ingyen. Nyilván azzal a szükségszerű “kötelezettséggel”, hogy felújítják majd a patinás házat /hogy milyen pénzt tudnak majd erre fordítani, az más ügy, megintcsak.

A FEK-átadásról már megírtuk a véleményünket, íme:

Kedves Kormány! Nehogy Pécsnek adjátok a pécsi korzón 20 éve rothadó értékes állami épületet, ajándékozzátok inkább Fidesz-közeli alapítványnak

Ami miatt ismét felhoztuk a témát, az az, hogy Keresztes László Lóránt (LMP) egy módosító javaslatot terjesztett elő ma a parlamentben, amelyet leszavaztak a kormánypárti képviselők, Hoppál Péter is. Őt nevezte meg legalábbis Keresztes László Lóránt egy ma esti Facebook-os bejegyzésében – habár azon csodálkoznánk, és talán mi a legjobban, ha Hoppál mellett a többi baranyai Fidesz-KDNP-s képviselő (ha ott voltak és nyomtak gombot) igent vagy tartózkodást nyomtak volna, és nem hasonlóan NEM-et, mint Hoppál. (Bánki Erik, Nagy Csaba, Hargitai János)

Fotó: Bankó Gábor – Forrás: Dr. Keresztes László Lóránt politikus Facebook-oldala

Hogy Hoppált nevezte meg posztjában Keresztes, s már nem először foglalkozott a személyével, és azzal, hogyan és mit mondott, hogyan szavazott a parlamentben a lelkesen, sőt digitális munkatársak segítségével facebookozó fideszes honatya, az azt vetíti előre, hogy KLL Hoppál körzetében szeretne majd indulni 2022 tavaszán országgyűlési képviselő-jelöltként.

Amint azt Keresztes László Lóránt posztja mondja, módosító javaslatot nyújtott be a parlamentben, annak érdekében, hogy a pécsi Király utcában található egykori nemzeti kaszinó, tiszti klub épületét az állam NE adja át a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány részére.

Mint írja, azért tette, hogy az későbbi döntéssel az épület pécsieké lehessen…

Pécs város önkormányzatának, esetleg a Pécsi Tudományegyetemnek a tulajdonába kerülhessen.

„Ez a gyönyörű műemlék épület hosszú évek óta áll üresen a Belvárosban, itt lett volna az ideje, hogy Pécs városáé, a pécsi embereké legyen. Az Országgyűlés a mai napon szavazott a módosító indítványomról, HOPPÁL Péter pedig ismételten Pécs és az itt élők ellen szavazott, ugyanis NEM-et nyomott a javaslatomra.” – írta Keresztes László Lóránt.

Hoppál Péter még az előző pécsi közgyűlés egyik ülésén a számára (is) fenntartott helyen – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs
KategóriákMETÁL