Jelentős összegű állami támogatáshoz jutott az állami szálláshely-fejlesztési, azaz a Kisfaludy-programban Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő volt feleségének a cége, erről a 24.hu írt kedden reggel a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított program honlapján talalt adat alapján.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 24.hu írt arról kedden reggel, hogy a kormánypárti politikussal jelenleg is üzlettársi viszonyban álló asszony, Bánki Erik korább felesége (Szerk. megj.: a második volt felesége, a politikus gyermekeinek édesanyja) kizárólagos tulajdonában lévő Mohácsi Sport Klub Nonprofit Kft. 31,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Az összeget panzió és lovasklub fejlesztésére ítélték meg.

Mint írták, a szóban forgó pályázatot már tavaly elbírálták, ugyanakkor a 300 milliárd forintos keretösszegű turisztikai program nemrég megújult – az eddiginél is nehezebben követhető – weboldalán csak nemrég tűnt fel a nyertes cég neve.

A lap beszélt Bánki Erik volt feleségével, aki annyit mondott szóban, hogy a pályázati programra benyújtott, nyertes tervezett fejlesztések már meg is valósultak. Továbbiakat a 24.hu szerint csak írásban küldött kérdésekre mondott volna az üzletasszony, de a lap írásban elküldött kérdéséire egyelőre nem válaszolt.

Megjegyzik azt is, hogy a Mohácsi Sport Klub – korábbi nevén Mohácsi Lovas Klub – egy 5,5 hektáros külterületi ingatlanon fekszik, amelynek tulajdonosa a mohácsi önkormányzat, és hoyg a területre korábban tetemes mennyiségű vissza nem térítendő európai uniós támogatás érkezett. Mindezekről részletesen korábban az Átlátszó írt.

Bánki Erik volt feleségéről már korábban is cikkezett a sajtó, miután Bánki Erik javaslatára (aki akkor még férje volt az asszonynak) kiemelt látványsporttá minősítették a röplabdát, azaz például a futballhoz hasonlóan a röplabda utánpótlásnevelés támogatására is utalhatnak ilyennel foglalkozó sportszervezetek számára a cégek az adójuk egy részéből úgynevett tao-támogatást. Amiatt volt érdekes ez, mert az akkori és volt feleség a röplabdában érdekelt, jelenleg ő az elnöke a Magyar Röplabda Szövetség strand- és szabadidős bizottságának.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a “mohácsi lovasklub” korábban is, a házasság ideje alatt is, de azóta is időnként helyszíne fideszes rendezvényeknek, nem hivatalos, nem megerősített információink szerint a hivatalos ünneplést követően az időközi mohácsi önkormányzati választás és az új fideszes mohácsi polgármester sikere után is a “mohácsi lovasklubban” koccintottak a helyi fideszesek és az erre az eseményre meghívott vendégek Pávkovics Gáborék győzelmére.

KategóriákMETÁL