Pozitív lett egy kaposvári férfi koronavírus tesztje, amit saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben el is ismert. Láza és tüdőgyulladása is van. Úgy tűnik, ő az első igazoltan koronavírusos beteg a somogyi megyeszékhelyen. Három-négy emberrel is kontaktusba került, mielőtt beteg lett, aztán pedig a sürgősségire ment.

A cikk a hirdetés után folytatódikAusztriából tért haza egy kaposvári férfi, és kerülte is az elején az érintkezést, aztán március 14-én önkéntes karanténba is vonult. Miután azonban jelentkeztek nála a koronavírus tünetei, 19-én felkereste a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházat, ahol elkülönítették, és amelynek Infektológiai osztályán azóta is ápolják, olvasható a 74nullanulla.hu vasárnap esti cikkében.

Mi a 74nullanullára hivatkozó kpsvr.hu-n olvastunk az első igazolt, de legalábbis egészen biztosan első nyilvánosságra került kaposvári koronavírusos-fertőzöttről.

Akinek most már láza és tüdőgyulladása is van. És miről azért szereztek tudomást, mert a férfi a saját Facebook-posztjában leírta a fertőzésének a történetét.

A fentieken túl azt is, hogy szeretett volna tesztet végeztetni, de falakba ütközött. Aminek persze az lehet az oka, hogy a protokoll szerint nem végeznek tesztet tünetmentes embernek.

Mint írta, próbált nem érintkezni senkivel, de ez nem is mindig sikerült neki. Március 19-én pedig már lázas volt, ezért elment a sürgősségire, ahol vért vettek tőle, majd az infektológiai osztályra fektették be.

A teszt eredménye pozitív lett, azóta pedig küzd a vírussal.

Mint írta, tudja, hogy hibázott, mert mielőtt karanténba vonult, 3-4 emberrel is találkozott. A hatóságokat tájékoztatta arról, mi történt és merre járt. Ausztriából jött haza, ott vendéglátásban dolgozott, de nem Tirolban volt, hanem másutt, ahol addig nem volt olyan fokú fertőzöttség, sőt, vagy legalábbis nem volt tudott.

Egy szintén haza tartó balatoni hölgyet pedig, segítve neki, hazavitt. Amikor eljött, minden hirtelen történt, megszűnt a munkahelye, de már másnap kijárási tilalom lépett érvénybe.

KategóriákMETÁL