Szinte napra pontosan tíz éve nyerte élete első túraautó-futamát Michelisz Norbert baranyai autóversenyző, világkupa-győztes. Az évforduló alkalmából az RTL Klub Fókusz című műsorának mesélt az elmúlt évtizedről, a tavalyi győzelemről és ennek az évnek a nehézségeiről.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. november 21-én nyerte meg Michelisz Norbi élete első túraautó futamát Makaóban. Az azóta már kétgyerekes apukával az RTL Klub Fókusz című műsora Kecskeméten idézte fel a múltat, de szóba került nem csak a tavalyi elképesztő siker, a világkupa-győzelem, és ennek az évnek a nehézségei, de a közeljövővel kapcsolatos elvárások és remények is.

A riportnak külön aktualitást ad, hogy ezen a hétvégén zárul a túraautó-világkupa idei szezonja, Spanyolországban, Aragónban. Ahol két hete is volt futam, de az eredeti helyszín, az olaszországi Adria Raceway-en pályáján felújítási munkálatok zajlottak, amelyeket nem tudtak időre befejezni.

Az sajnos már eldőlt, hogy az idei évben a továbbra is Hyundai-jal versenyző Michelisz Norbert nem tudja megvédeni a címét, a szezon nagy részében balszerencsésen versenyzett, nem jött ki neki “a lépés”.

Kiváló minőségben megnézheti Michelisz Norbert győzelmét

Magyarországon startolhat az új szezon

Ha a koronavírus-járvány lehetővé teszi, akkor 2021 májusában, egészen pontosan május 14-16 közt, aHungaroringen rajtol el a túraautó-világkupa 2021-es idénye. A versenynaptárat már nyilvánosságra hozták, és elviekben abban három ázsiai helyszín is szerepel, amely még érdekesebb a világjárvány miatt jelenleg érvényben lévő utazási és szállítási korlátozások miatt.

KategóriákMETÁL