Köszönjük, hogy egész évben velünk voltatok! Már ezzel is támogatjátok a szabad sajtót.

A cikk a hirdetés után folytatódikDe külön köszönjük mindazoknak is, akik támogatást küldtek lapunknak, vagy más módon segítettek, információval, külsős anyaggal, olvasói levéllel, beküldött fényképpel, videóval, a sok megosztással, kommentekkel, akár a hírportálon, akár a Facebook-oldalunkon.

Az ünnepek alatt mi is visszaveszünk a tempóból, de teljesen azért nem állunk le, hiszen hírek ilyenkor is vannak.

Készülünk néhány extra cikkel, lesznek elmaradt, de még mindig aktuális anyagok, és persze, ha csökkentett számban is, de lesznek közéleti és politikai cikkek is – hiszen amiatt olvastok bennünket elsősorban.

Külön gondolunk azokra a kollégákra, akik hozzánk hasonlóan még dolgoznak, dolgozhatnak független szerkesztőségekben, mert tudjuk, hogy nem könnyű. S mert még maradtak szerencsére néhányan. Sajnos egyre kevesebb a szabad és független lap, legutóbb éppen a napokban a Zoom-ot zárta be a tulajdonosa, így velük, a Zoom volt szerkesztőségének tagjaival most különösen szolidárisak vagyunk: kitartást, lesz ez még sokkal jobb! Megjegyezzük, ha egy tulajdonos úgy dönt, hogy bezár egy szabad, független lapot, azzal nem muszáj egyetértenünk. Lehet, hogy nem tetszik nekünk, olyanoknak, akik abban hisznek, hogy minél több függetéen lapra lenne szükség, sőt többségében ilyenre lenne szükség, függetlenül az irányultságától. DE egy tulajdonosi döntést, függetlenül attól, hogy egyetértünk vele, vagy sem, el kell fogadni. Már az is nagy szó, hogy vannak még, akik pénzt tesznek független lapba, lapokba. Az ellen viszont, hogy egy tulajdonos, bármely tulajdonos néhány nappal karácsony előtt zárjon be egy lapot, sokkszerűen, azt elutasítjuk, azt embertelen döntésnek tartjuk, az ellen tiltakozunk.

Nem volt könnyű év az idei. Az előbbi, a fentiek is jelzik ezt. A jövő év sem lesz könnyebb, ebben egészen biztosak vagyon, főleg a független sajtó szempontjából, de azt ígérjük, hogy kitartunk, ameddig csak tudunk.

Minden kedves olvasónknak és támogatónknak ezekkel a gondolatokkal kívánunk áldott, békés karácsonyt!

(Kiemelt fotó: Cseri László)

KategóriákMETÁL