Pál Zsombor pécsi fotóst kérte meg a kijárási tilalom kihirdetése után a Szabad Pécs arra, hogy mutassa meg képeken, hogyan él a város este nyolc után és éjszaka.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fotók is mutatják, jól látszik a felvételeken, de Pál Zsombor is elmondta, hogy Pécs utcái és terei gyakorlatilag kiürültek. Emberek persze még így is vannak az utcán, hiszen vannak, akik csak este nyolc után indulnak haza vagy érkeznek éppen munkába (és nyilván kutyát is sétáltatnak), de a város látszólag nyugovóra tér este nyolc után, Pécs ritmusa jócskánlelassul.

A buszok még járnak (sőt, az éjszakai ritkításig nagyon is sok járt, hisz a kormány azt kérte, sűrítsék a járatokat), autó azonban szinte alig van az utakon.

Akit az utcán látni, akár a megállóban várakozik, akár gyalogol valahová, gyakorlatilag mindenki maszkban van. A biciklis futárok folyamatosan mennek és a rendet is őrzik természetesen a kivezényelt egységek.

A tavaszi télben is kiürült a város

A tavaszi kijárási korlátozáskor is bemutattuk, mennyire kiürült a város, több anyagban is. Rajnai Richárd felvételei ráadásul a március végi hóesés miatt a fehérbe borult Pécset rögzítették.

Téli “képeslapokon” az ország egyik legszebb városa

Szellemvárosnak így még nem örült! Nézegesse az elnéptelenedett Pécset!

KategóriákPOP