Nagy veszteség érte Székesfehérvár közösségét: 57 éves korában elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője – adta hírül a Székesfehérvár.hu szerdán.

Klecska Ernő villamosmérnökként diplomázott a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, később mérnök-közgazdászként is oklevelet szerzett az Óbudai Egyetemen.

A Fejér Megyei Hírlapnak húsz éven keresztül volt munkatársa, azonban 2016 végén, az akkor már Mészáros Lőrinc érdekeltségének számító újséágtól őt és több munkatársát is elbocsátották egy elhíresült, meghekkelt Orbán-interjú miatt.

Klecska Ernő, aki akkor lapszerkesztő volt és Hajnal Csilla, akkori felelős szerkesztő a menesztés miatt munkaügyi pert indított, amit aztán később jogerősen meg is nyerek, a kiadót kártérítésre kötelezve.

Klecska Ernő a Fehérvár Kukac nevű hírportál főszerkesztőjeként folytatta újságírói pályafutását, de mint azt egy, 2017-es RTL Házon Kívül-riportban (amelyben a Szabad Pécs is szerepelt) elmondta, kénytelen volt főállást vállalni, hogy mellette írni tudjon. Budapesten, egy gimnáziumban dolgozott pedagógusaként. A Fehérvár Kukac 2019 áprilisában szűnt meg hírportálként. Klecska Ernő a cikk szerint a közelmúltban a Titkok Háza Tudományos Élményközpont és a Prosperis Alba kommunikációs csapatának tagjaként is dolgozott a tanítás mellett.

Frissítés – Csütörtök, 11.35 – COVID-gyanúval került kórházba Klecska Ernő

Klecska Ernő egy barátjának Facebook-bejegyzésére alapozva közölt új cikket a székesfehérvári újságíró halálának másnapján a tegnapi halálhírről is beszámoló Média1. A cikk linkje ITT érthető el. Az említett beszélgetésből az derült ki, hogy Klecska Ernő kétoldali tüdőgyulladással került kórházba, ahonnan sajnos már nem jött ki élve. Előtte azonban gyakorlatilag napokon keresztül rosszul volt, láza is volt, azaz egyértelműen felmerült a COVID-gyanú, de – feltételezhetően a protokollnak megfelelően –nem tesztelték, hanem arra kérték, ha romlik az állapota, hívjon mentőt. A kórházban a gyorsteszt negatív eredményt hozott nála, de ez nem jelenti azt 100% bizonyossággal, pláne a feltételezett COVID-betegség ezen szakaszában, hogy valójában nem volt mégiscsak koronavírusos az újságíró.

KategóriákGyász