Már nem a Párbeszéd tagja Ágoston Andrea pécsi városházi képviselő, ezt maga a párt pécsi szervezete közölte a Facebookon. Sőt, mandátuma visszaadására is felszólították a képviselőt. A Szabad Pécs úgy tudja, az ügy hátterében a Nyőgéri-ügy áll.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár nem a Párbeszéd tagja Ágoston Andrea pécsi városházi képviselő. Ágoston közvetlenül jutott a közgyűlésbe a Mindenki Pécsért ernyőszervezet egyik, Pécs nyugati városrészeiben induló képviselőként, és nagy fölénnyel nyert. Ő a Mindenki Pécsért-Öt torony-Párbeszéd háromfős frakciójának vezetője, amely képviselőcsoportnak tagja még P. Horváth Tamás és Péterffy Attila polgármester.

A Párbeszéd pécsi szervezete nem csak azt jelentette be hétfőn este, hogy Ágoston Andrea már nem tagja a pártnak, mert kilépett, hanem arra is felszólította, hogy adja vissza a mandátumát. Utóbbira a Szabad Pécs vajmi kevés esélyt lát, tekintve, hogy nem listáról jutott a házba, hanem egyéni képviselőként, ráadásul Ágoston Andrea esetében sokkal inkább egyéni képviselő-jelölti munkája nyomhatott a latba (jóval) többet, mint bárminemű párttagság. Ágostont az egyik legtöbbet dolgozó képviselőjelöltként tartották számon mindvégig a kampány során az ellenzéki jelöltek. A másik fő oka a megválasztásának a többiekhez hasonlóan nyilvánvalóan a Fidesz pécsi leváltásának általános igénye volt.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Ágoston Andrea a Nyőgéri-ügy miatt kényszerült a Párbeszédből távozni (valójában ez történhetett), ő ugyanis megszavazta Nyőgéri kinevezését azon a frakcióvezetővezetői ülésen, ahol erre sor került. A Párbeszéd később elég dühös nyilatkozatot jelentetett meg a harmadik alpolgármester kinevezése kapcsán.

A Szabad Pécs kereste Ágoston Andreát hétfőn este, de azt válaszolta, hogy nem kívánja kommentálni a történteket.

A Párbeszéd közleménye

„Közlemény

Ágoston Andrea a Párbeszéd Magyarországért Párt egyéni választókerületi képviselője 2020. december 18-án kilépett a pártunkból. A képviselőasszonyt felszólítottuk egyéni képviselői mandátumának visszaadására. A Párbeszéd Magyarországért Párt továbbra is támogatja a városvezető koalíciót. Támogatásunk egy tisztességes, szakmai alapon működő, átlátható és valódi koalíciós kormányzást megvalósító városvezetésnek szól, így a jövőben is felszólalunk olyan ügyekben, melyek nem Pécs fenntartható, zöld és szolidáris alapon működő jövőjét szolgálják.”

KategóriákMETÁL