Január elsejétől. A kinevezésről Péterffy Attila döntött, azt követően, hogy volt egy nyilvános pályázat. A formális keddi, decemberi közgyűlésen azonban levette ezt a napirendet, aznap nem született döntés. Ma Nyőgéri Lajos (sokkal váratlanabb) alpolgármesteri kinevezése után ezt a kinevezést is bejelentette a polgármester.

A cikk a hirdetés után folytatódikDisclaimer: Póré László éveken át volt e cikk szerzőjének a főnöke, miután kinevezték a Dunántúli Napló (majd a Tolnai Népújság) élére kiadóvezető-főszerkesztőnek. Később már nyolc vidéki megyei napilapot igazgatott, abban az időben, amikor még nem kebelezték be a vidéki sajtót az orbánista vállalkozók. Póré Lászlót Mészáros Lőrinc érkezése után, ugyanazon a napon menesztették a MediaWorkstől, mint volt főnökömet és volt Szabad Pécs-es kollégámat, Nimmerfroh Ferencet. Részben valószínűsíthetően annak is “köszönhetően”, hogy hagytak engem újságíróként, a szakmai szabályokat betartva dolgozni. És, bár volt ilyen kérés is, nem bocsátottak el az állásomból, elsősorban Póré Lászlónak és Nimmerfroh Ferencnek köszönhetően. Nimmerfroh Ferenc a PKK által működtetett Pécsma és Pécsi Hírek főszerkesztője ez év elejétől. Mind szakmailag, mind emberileg mindkét személyt e sorok írója maximálisan alkalmas személyeknek tartja azokra a posztokra és feladatokra, amelyekre kinevezték őket. A Szabad Pécsen hamarosan egy jegyzet jelenik meg arról, hogy mit gondolunk az önkormányzati médiacégekről, nem csak a pécsiről.

Póré László a MediaWorkstől való menesztése után jó ideig kolbászárusítással foglalkozott, egy büfékocsiból, foodtruckból árult kolbászos szendvicseket, egy magyar streetfood vállalkozás licencét kiváltva. Erről annak idején a Szabad Pécs írt.

Nyolc lapot igazgatott, a Napló főszerkesztője volt, most kolbászt árul a Centrum-parkolóban

Póré László jelentkezett a pécsi önkormányzat által kiírt pályázatra, amelyben a Pécsi Kommunikációs Központ új vezetőjét keresték. A pályázatra még egy jelentkező volt, úgy tudjuk egy gazadasági és kommunikációs végzettséggel rendelkező férfi, aki Bognár Szilvia (DK) alpolgármester titkárjaként dolgozik, de korábban kommunikációval és marketinggel is foglalkozott piaci cégeknél.

Úgy tudjuk, a bírálóbizottság Póré Lászlót, az egyik városi bizottság, a kulturális a mási kjelentkezőt hozta ki győztesnek, de azt is hallani lehetett, hogy Péterffy Attila és Ruzsa Csaba Póré László kinevezése mellett volt. Kedden végül nem tárgyalták meg ezt az ügyet az online, formális közgyűlésen, Péterffy Attila úgy döntött, hogy leveszi a napirendről. Csak vélelmezzük, hogy azért, mert nem volt egységes a naygrészt ellenzéki pártok tagjaiból álló városvezetés tagjainak a véleménye ebben az ügyben, pontosabban voltak, akik bizonytalanok voltak. Azt nem lehetett csak tudni, hogy Péterffy kinevezi Pórét, vagy a következő ülésen újra napirendre veszik az ügyet, de a kiírás szerint januártól már munkába kellett állni, és Bleszity Péternek, a ZSÖK ügyvezetőjének is decemberig szólt a mandátuma a PKK élén.

A pécsi polgármester közleménye

Új igazgató a Pécsi Kommunikációs Központ élén

Póré László személyében január elsejétől új igazgató irányítja a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-t. A jelentős kiadóvezetői tapasztalattal rendelkező, marketing végzettségű szakembertől a cég vezetésében piaci szemléletet, a cég működtetésében pedig költséghatékonyságot és növekvő árbevételt várok el.

Ahogy ígértem, az önkormányzat kommunikációs központjának vezetőjét pályázaton választottuk ki. A november első felében meghirdetett pályázatra két jelentkező adta be pályamunkáját. Az ötfős bíráló bizottság mindkét jelölt cégvezetésre vonatkozó szakmai programját meghallgatta, és azokat értékelve hozta meg döntését a jelöltek támogatásáról.

Szakmai javaslatukról egyeztettem a városvezető koalíció öt frakciójának vezetőjével, majd a demokratikus alapelveknek megfelelően a többség akaratával egyezően döntöttem a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. ügyvezetőjének megbízásáról.

Póré László feladata lesz, hogy a cégnél az elmúlt egy évben megkezdett szemléletváltást befejezze, ezzel a kommunikációs központ piaci árbevételét növelje. Elvárásom vele szemben, hogy olyan üzleti stratégiát dolgozzon ki és hajtson végre, amellyel a cég működését hatékonyabbá teszi, és a város kommunikációs közfeladatait az önkormányzati támogatás minimalizálása mellett legalább a jelenlegi magas színvonalon lássa el.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

KategóriákMETÁL