Páva Zsolt pécsi polgármesternek voltak már hullámvölgyei a helyi megítélését illetően, legutóbb akkor, amikor “gyámság alá került”, illetve amikor kiderült, mekkora titkolt hiánya van az önkormányzatnak. A sétatéri fák miatt azonban újra célkeresztbe került.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs idejekorán, tavaly februárban szólt arról, hogy FÁKAT FOGNAK KIVÁGNI a pécsi Sétatéren egy nyertes uniós pályázatnak köszönhető eltervezett fejlesztés miatt. Már akkor kiverte a biztosítékot az ügy, tegnap azonban robbant a bomba, amint azt EBBEN A CIKKÜNKBEN leírtuk.

A botrány olyan hangos lett, hogy egyrészt várhatóan nagyon sokan lesznek ma este a Momentum által szervezett villámcsődületen, este hétkor a majdani fejlesztés helyszínén, a Cella Septichoránál. Másrészt Páva Zsolt is kiadott egy közleményt szerdán délután, amiben egy jó egészséges balliberálisozás után arról beszélt, hogy nem is igaz, hogy 15 fát kivágnak, legfeljebb 5-6 fát. Habár a közbeszerzési kiírás egy picit másról mesél. Mutatjuk ismét.

Ismét hangsúlyozzuk azt, amit tegnap is, hogy már a bő egy évvel korábbi cikkünkkor is rengetegen kiakadtak a tervezett fakivágás miatt, de láthatóan nem hatotta ez meg a fejlesztést tervezőket és az azt jóváhagyó politikusokat. Reméljük, nem a kutya ugat, a karaván halad mondásra, avagy egy parafrázisára, a pénz beszél, a karaván haladra gondoltak, amikor a szavazók felháborodásával nem törődtek. Ami nem azt jelenti feltétlenül, hogy visszavonják, hanem, hogy erre a problémára reagálnak és kommunikálnak, és nem csak akkor, amikor ég a ház.

Mi azt most nem kérdezzük meg, mi legyen a fákkal, vagy egy már elnyert fejelesztés megvalósításával, mást azonban most megkérdezünk önöktől. Méghozzá az 5-6 vagy 15 fa problémáját. Szavazhatnak.

Hazudik-e Páva Zsolt?
Igen.
Nem.
Ha 5 = 15, akkor nem.
Created with QuizMaker

Az ellenzéki pártok reagálnak

Az LMP, Angyal Károly baranyai képviselő által jegyzett friss közleménye:

?Környezeti barbárságra készül a pécsi városvezetés, az LMP nem fogja annyiban hagyni
A Fidesz úgy próbál építeni, hogy közben rombol. Mint az nemrégiben nyilvánosságra került, 15 régi, pótolhatatlan fát akarnak kivágni a pécsi világörökségi negyed fejlesztése kapcsán. A mostani már a városvezetés sokadik olyan projektje, melynek kapcsán megszüntetik a pécsi zöldfelületeket: egész parkokat szüntetnek meg, alakítanak át, a nyáron hűs árnyékot adó, friss levegőt biztosító fákat kivágják, a helyüket lebetonozzák és beépítik. 
Az LMP elfogadhatatlannak tartja az eljárást és felszólítja az illetékeseket: álljanak el a természet- és környezetkárosító akár büntetőjogi tényállást is kimerítő tevékenységünktől, hagyják békén az árnyékot adó pécsi sétatéri fákat. Az Európa Zöld Fővárosa címre pályázó városvezetés visszataszító és szégyenteljes környezeti barbárságra készül. Az LMP Baranya megyei szervezete nem fogja hagyni, hogy a fakivágások megtörténjenek és minden lehetséges eszközt igénybe fog venni a megakadályozásáért, továbbá nagyszabású faültetési akció keretében fogjuk megmutatni mitől lesz egy város valóban zöld.”

KategóriákMETÁL