A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a korábbi szövetségi kapitány, és a Hertha BSC, illetve a PMFC egykori kiválósága, Dárdai Pál legidősebb fia, közölte kedden este az MTI.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz OTP Bank Liga második helyén álló klub honlapján a Hertha BSC-től érkező, a jobb és a bal szélen egyaránt bevethető 21 éves középpályás elmondta, hogy az édesapja sosem szólt bele a pályafutásába, most sem tette, az ő döntése volt, hogy Székesfehérvárra igazolt. 

Dárdai Palkó – aki az U18-as, U19-es és U20-as német válogatottban is pályára lépett – még édesapja irányítása alatt, a 2017/18-as idényben mutatkozott be a berliniek felnőtt csapatában, a Bundesligában – ahol összesen kilenc mérkőzésen szerepelt –, valamint játszott az Európa-ligában is, a jelenlegi szezonban azonban “csak” a tartalék együttesben kapott szerepet.

„A többi között Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a karrieremet. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét” – idézte az MTI Dárdai Palkót. Aki azt is elmondta, hogy gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni új csapatát, és nagyon fontos számára, hogy minél több játéklehetőséget kapjon.

„Palkó az egyik legjobb futball-iskolát járta végig és már a Bundesligában is bemutatkozott. Komoly hagyományokkal rendelkező, igazi futballcsaládból származik. Fiatal kora ellenére biztosam megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül, ráadásul ballábas, pontrúgó játékosról van szó” – nyilatkozta Kovács Zoltán a fehérvári labdarúgó klub sportigazgatója.

KategóriákPOP