Az ÖPE mindenhez IS értő polihisztor-politikusa ügyrendileg próbálta oktatni Péterffy Attila polgármestert a közgyűlés alakuló ülésén. Nem kellett volna.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi közgyűlés mai alakuló ülésének első felében Kővári János, az ÖPE-KDNP-frakció vezetője ügyrendben kért szót. Nehezményezte, hogy Péterffy Attila polgármester levezető elnökként vitába bocsátkozott Vári Attila fideszes képviselővel. (Vári egyébként a “rabszolgatörvény” helyi “érvénytelenítése” kapcsán szólalt meg, arról beszélve, hogy az önkormányzati cégek számos dolgozója esik el így némi plusz jövedelemtől.) Kővári a régi rutinos képviselők magabiztosságával, oktatólag megjegyezte, hogy a szervezeti és működési szabályzat szerint, ha a polgármester beszáll a vitába, át kell adnia az ülés vezetését másnak.

Ha mondjuk Kővári Jánosnak eszébe jutott volna, hogy az alpolgármestereket még nem választotta meg a testület, lehet hogy kivételesen kihagyja ezt a lehetőséget ismereteinek szélesebb közönséggel való megosztására. De nem jutott eszébe.

Péterffy Attila dr. Lovász István jegyzőt kérte meg válaszadásra. Lovász egyetlen mondattal forrázta le a most már ellenzéki Kővárit: “Az alakuló ülés jelen stádiumában nincs kinek átadni az ülés vezetését“. Matt egy lépésben.

Nézzék meg videón is a tanmesébe illő jelenetet:

Kővári János leoltása

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Az alakuló ülés teljes egészében a Pécs Tv Youtube-oldalán megtekinthető.

KategóriákPOP