Sajtóközleményt adott ki a bíróság a letartóztatásról. A bírósági határozat jogerős. Sajtóértesülések arról szólnak, hogy a polgármester több millió forintot elkaszinózott, a bíróság “csupán” szerencsejátékról ír.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írják, a Pécsi Járásbíróság január 21-én elrendelte egy baranyai kisfalu polgármesterének letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a 2020. október 24 és 2020. november 30. közötti időszakban polgármesterként a vezetése alatt álló település önkormányzatának 7 millió 300 ezer forint, és a településen működő, általa képviselt szociális szövetkezetnek 6 millió 920 ezer forint kárt okozott úgy, hogy a fenti összegeket részletekben, a település, illetve a szociális szövetkezet bankszámláiról a saját bankszámlájára, majd a pénz egy részét onnan tovább élettársa bankszámlájára utalta át. A polgármester az átutalt összegekkel sajátjaként rendelkezett. A pénz egy részét döntő részben szerencsejátékra, a többit saját szükségleteire használta fel.

A gyanúsított többször állt már bíróság előtt, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt. A jelenleg terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szabadságvesztés mértéke kettőtől nyolc évig terjedhet. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása estén megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot semmisítene meg, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata végleges.

KategóriákPOP