Állatkínzás és tiltott állatviadal szervezése miatt emeltek vádat három férfi ellen. A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádhatóság csütörtöki közleménye szerint a három vádlott 2018 júliusában megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat az I. és II. rendű vádlott biztosította, míg a ?bírói? feladatokat a III. rendű vádlott vállalta. 

2018 júliusában a vádlottak a mohácsi telephelyre valóban megszervezték a kutyaviadalt, ahol nézőként ismerőseik vettek részt. A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.  A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak.

A két kutyatulajdonos vádlott az állatviadal megtartása során kutyáikat egymásnak uszították, azokat folyamatosan arra bíztatták, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek, miközben harmadik társuk a bírói feladatokat látta el oly módon, hogy az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte és feladata volt többek között annak megítélése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást testszerte harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak.  A viadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek. 

Tekintettel arra, hogy a vádlottak uszítása során a kutyák súlyos sérüléseket is elszenvedtek, ezért az elkövetők cselekménye a tiltott állatviadal szervezésének bűntette mellett az állatkínzás bűntettének a megállapítására is alkalmas a vádemelésről döntő Mohácsi Járási Ügyészség szerint.

KategóriákPOP