Nem szeretnék online megtartani a Tüke-díj átadását, mert az átadók szellemisége, lelkisége és külsőségei kifejezetten fontosak voltak, ezért a Tüke Alapítvány úgy döntött, hogy inkább a szokásos január 21-i időponttól térnek el az idén, és inkább egy későbbi alkalommal tartják meg az idei átadót.

A cikk a hirdetés után folytatódikMinderről közleményt küldött az alapítvány, amit az alábbiakban szó szerint közlünk.

A Tüke-díjat a pécsi polgárok szavazata alapján olyan személy kaphatja meg, aki Pécs fejlődéséhez példamutató tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult.

A Tüke Alapítvány közleménye

A 2021. esztendő sajnos eltér a korábbi, Tüke-díj átadási hagyományainktól.

Tizenhét esztendeje mindig január 21.-én – emlékezve arra, amikor Mária Terézia 1780-ban, kiállíttatta Pécs városának szóló királyi privilégiumlevelet – tartottuk a szentmisével egybekötött díjátadó ünnepségünket, amely a résztvevőkre minden esztendőben, komoly érzelmi hatást gyakorolt, tartalma és külsőségei miatt is. 

Most, sajnos koronavírus okozta nehéz helyzet miatt, nem tudjuk a szokott időben (január 21-én) megtartani rendezvényünket. 

Kérjük az érdeklődők türelmét, hogy amikor enyhül a vírushelyzet szorítása, újra a régi rangjának és színvonalának megfelelően tudjuk ezt az értékeket hordozó rendezvényt megtartani. 

Addig is kérjük, és ezúttal is köszönjük az egészségügyben és a vírushelyzettel összefüggésben bármely más területen dolgozók áldozatos munkáját, a polgárok, felelősségteljes magatartását az előírt szabályok betartásában.”

KategóriákJAZZ