Minisorozatunk új adásában Vörösné Deák Andreával, a Mosolymanó Egyesület vezetőjével beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

Az első akciójukat több mint tíz éve szervezték, játszótereket szerettek volna rendbehozni, méltó körülményeket biztosítani a pécsi kertvárosban. A Mosolymanó Egyesület vezetője Vörösné Deák Andrea szerint azonban hamar kiderült, hogy ennél jóval többre van szükség, ha változásokat szeretnének elérni a lakókörnyezetükben. Azóta az egyik legláthatóbb, legaktívabb jótékonysági akciókat is szervező, gyerek és családsegítő egyesület lettek a városban. Miközben közösségi programokat is szerveznek. Önkéntesek segítségével a régióban is terjeszkednek, miközben az is ismert, hogy nekik is sokszor segítségre van szükségük a működéshez. Szóval a Mosolymanó Egyesület munkájáról Vörösné Deák Andreával beszélgettem, aki azt is elmondta, hogy az adományozáshoz miért kellett saját rendszert kialakítani. 

A Helyben hatnak sorozatban olyan civilekkel, civil szervezetek képviselőivel beszélgetünk, akik társadalmi problémákra reagálnak a saját környezetükben. Olyanokkal, akik kisebbségekkel, a szegénységgel, a lakhatással, a személyes méltóság tiszteletben tartásával, emberi jogokkal foglalkoznak.

A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósult meg. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, azok tartalmát a Szabad Pécs szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel.

KategóriákPODCAST