„Várjuk, hogy eldördüljön a startpisztoly” – ezzel a címmel küldött hétfőn sajtóközlemlényt a Pécsi Nemzeti Színház, amely élén Lipics Zsolt, az új igazgató és Vidákovics Szláven művészeti vezető már megkezdték munkájukat. A PNSZ sok szempontból viharosnak mondható igazgatóválasztásáról számos cikket írtunk korábban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kinevezésről a különleges jogrend miatt Péterffy Attila döntött végül (igaz, a kiválasztási folyamat legfőbb stációin addigra már túl voltak), de mint a kinevezéről szóló cikkünkben is írtuk, egy érdekes polgármesteri interjú is megjelent akkor ennek az ügynek a kapcsán az önkormányzat lapjában.

A mai PNSZ-es közleményben az áll, hogy bár a színházak még várnak az újranyitásra, a háttérmunka zajlik, az élet nem állt meg. Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven újult erővel vetették bele magukat a színházi feladataik ellátásába. A múlt héten gond nélkül lezajlott az átadás-átvétel, illetve tájékoztatták a társulatot a következő időszak munkatervéről.

Bár az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt előadásokat nézők előtt még nem lehet játszani, a Pécsi Nemzeti Színház társulata nem fog unatkozni. A repertoáron lévő előadások felújító, karbantartó próbái folyamatban vannak és két új produkció létrehozásával is készül a színház. Ezek próbái áprilisban kezdődnek. 

– Amennyiben május végén már nézők előtt játszhatunk, ez a két új darab – ami a közönségünk számára egyelőre maradjon meglepetés – klasszikus színházi keretek között kerülhet előadásra. Készen fogunk állni az újranyitásra, várjuk, hogy eldördüljön a startpisztoly. De ha szükséges, gondolkozunk az online térben való kapcsolódásra is – idézte a PNSZ közleménye az új igazgatót.

KategóriákJAZZ