Hagyja békében dolgozni a baloldali sajtó az emberfeletti munkát végző orvosokat és ápolókat, ne akarjon láb alatt lenni, az operatív törzs pedig minden nap hitelesen tájékoztatja a közvéleményt – ez volt a lényege Kovács Zoltán, volt kormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár “válaszának” arra a magyar sajtóban egyedülálló összefogásra, amelyben a még megmaradt, Orbánék által még be nem szántott sajtó sorakozott fel. Azt kérte több tíz szerkesztőség, köztük a Szabad Pécs is, egy, Orbán Viktornak és Müller Cecíliának intézett nylít levélben, hogy a kormány segítse a sajtó munkáját, a hiteles tájékoztatást.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ugyanis, különösen a jelenlegi, nagyon rossz helyzetben életeket menthet. Sok más európai országgal ellentétben ugyanis Magyarországon tiltva-központosítva van az orvosok, ápolók, de még a kórházvezetők szbad nyilatkozattételi lehetősége. A kórházak és klinikák covid-osztályait nem mutathatja be a magyar sajtó, pedig a valós kép bemutatása hozzájárulhatna a koronavírusról kialakult képhez és az arról való véleményformáláshoz.

A szerkesztőségek közös levelére a kormány részéről Kovács Zoltán szóvivő reagált Facebook-oldalán, vette észre a 444

„A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek.Hagyják őket dolgozni!” 

Megvalljuk, sajnos ez volt várható. Legalábbis első körben ez a verzió tűnt a legvalószínűbbnek. Nem küldtük volna el azonban a levelet, mi legalébbis biztosan nem csatlakoztunk volna a kezdeményezéshez, ha nem reménykedtünk volna abban, hogy a levél, az észérvek hatni fognak. Szóval még reménykedünk.

KategóriákMETÁL