Az önkormányzati szakértőt átláthatóságról, civil-önkormányzati együttműködésről és az Ez a minimum programról kérdeztük a Szabad Péntekben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA technokrata logikában nincs helye a civileknek – Merényi M. Miklóssal (K-Monitor) beszélgettünk

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. A korrupcióellenes, átláthatóságért küzdő K-Monitornak sok példamutató projektje van, de most kifejezetten az önkormányzatokkal kapcsolatos tevékenységeikről beszélgettem Merényi M. Miklóssal, aki a téma szakértője. Elsősorban, egy hamarosan megjelenő cikk kapcsán, és az Ez a minimum néven működő kezdeményezésük miatt kerestem meg Miklóst.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

A korrupcióellenes, átláthatóságért küzdő K-Monitornak sok példamutató projektje van, de most kifejezetten az önkormányzatokkal kapcsolatos tevékenységeikről beszélgettem Merényi M. Miklóssal, aki a téma szakértője. Elsősorban, egy hamarosan megjelenő cikk kapcsán, és az Ez a minimum néven működő kezdeményezésük miatt kerestem meg Miklóst. De több, jelenleg is futó projektjük van, amik átláthatósági jó gyakorlatokra koncentrálnak. Megmutatják, elmagyarázzák, hogy mi az és hogyan működik a közösségi költségvetés. Angolul már elérhető, de hamarosan magyarul is megjelenik egy nemzetközi kitekintést tartalmazó tanulmányuk, ami a civilek és az önkormányzatok viszonyáról szól. Ebben pedig Pécs is megjelenik. Nem éppen példaként.

Linkek:
tamogatas.szabadpecs.hu
k-monitor.hu
ezaminimum.hu
localgov.k-monitor.hu (en)
k.blog.hu/2021/02/23/civil-onkormanyzati-egyuttmukodes (hu)

KategóriákMETÁL PODCAST